Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

ΥΠΕΞ: Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της

Η πρόσοψη του κτιρίου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών
Αυστηρό μήνυμα στέλνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία με αφορμή της σημερινές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο.

Για ένδεια επιχειρημάτων κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μίλησε για ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.
Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι τη Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή και πως η Ελλάδα δεν θα την ακολουθήσει στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της.
Ακόμη επισημαίνει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.
«Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας. Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση», καταλήγει το υπουργείο.

https://sputniknews.gr/politiki/201811271481281-ypex-ellada-toyrkia-apantisi-erdogan/