Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Το ρωσικό Υπ. Άμυνας εξηγεί γιατί οι S-400 είναι καλύτεροι από τους αμερικανικούς Patriot

Αντιπυραυλικό σύστημα S-400
Παρά τις απειλές της Ουάσινγκτον για κυρώσεις σε κράτη που αγοράζουν στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Μόσχα, πολλοί από αυτούς, όπως η Τουρκία, η Ινδία και η Ινδονησία, προτιμούν τα ρωσικά όπλα, επικαλούμενοι την εξαιρετική τους ποιότητα.
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Alexander Fomin εξήγησε σε συνέντευξή του στο Sputnik γιατί πολλά κράτη σε όλο τον κόσμο προτιμούν να αγοράζουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300 και S-400 αντί για τους πυραύλους Patriot των ΗΠΑ ή ακόμα και τα αναβαθμισμένα συστήματα Patriot PAC-3 +.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα από τα συστήματα άμυνας στον κόσμο δεν μπορεί να πλησιάσει τις ποιοτικές δυνατότητες των S-300 και των S-400.
«Ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι Patriot, ακόμα και η έκδοση PAC-3 +, δεν μπορεί να είναι καλύτεροι από τα S-300, για να μην μιλήσουμε για τους S-400. Δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα [από τα ρωσικά] αναφορικά με το εύρος αποτελεσματικότητας, τον αριθμό των στόχων στους οποίους μπορούν να γίνει ταυτόχρονη επίθεση ή από τον αριθμό των στόχων που εντοπίστηκαν και από την ταχύτητα εναντίον του στόχου. Σε όλες αυτές τις παραμέτρους κερδίσαμε τα Patriot PAC-3 + », ανέφερε.
Ο Fomin σημείωσε επίσης ότι ενώ το σύστημα Patriot μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ταχύτητες έως και 2.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας μπορούν να καταρρίψουν στόχους που φτάνουν τα 4700 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας εξήγησε ότι τέτοιου είδους στόχοι δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα και πιθανότατα θα δημιουργηθούν πιθανότατα μέχρι το 2040-2050.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ