Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα «χτύπησαν» στόχους στην Κύπρο και έστειλαν... μήνυμα ετοιμότητας!

Ελικόπτερα «Απάτσι» στην Κύπρο
Την ώρα που ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις απειλές της Τουρκίας η Ελλάδα στέλνει μήνυμα ετοιμότητας πραγματοποιώντας ασκήσεις με επιθετικά ελικόπτερα σε πεδίο βολής στην Κύπρο.

Σε μια περίοδο που η Τουρκία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της δηλώνει πως δεν θα δεχθεί υποδείξεις από την Ελλάδα σε θέματα για τις τεχνικές οριοθέτησης των θαλασσίων περιοχών δικαιοδοσίας και απειλεί με casus belli, ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι βρέθηκαν στην Κύπρο και «χτύπησαν» στόχους στο πεδίο βολής Λακατάμιας, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο.
Ελληνικά ελικόπτερα στην Κύπρο
Όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο news.gr συνολικά τέσσερα Απάτσι και δύο μεταγωγικά Σινούκ, στο πλαίσιο της συμμαχίας με το Τελ Αβίβ, μετέβησαν για κοινές ασκήσεις στο Ισραήλ και επιστρέφοντας, στάθμευσαν για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων για μία ημέρα, ενώ εκτέλεσαν και κοινή άσκηση με τους Κύπριους στο πεδίο βολής Λακατάμιας.

https://www.thepressroom.gr/ellada/ellenika-epithetika-elikoptera-chtypesan-stochoys-sten-kypro-kai-esteilan-menyma-etoimotetas