Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση της Αλβανίας να κρατήσει χαμηλότερους τόνους

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Χαμηλότερους τόνους ζήτησε από την κυβέρνηση της Αλβανίας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για το περιστατικό με τον θάνατο του ομογενούς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αλβανικές προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ζήτησε χαμηλότερους τόνους από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας καθώς και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μία ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», κάλεσε να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αναφερθείς στην πορεία της κυβέρνησης, έκανε λόγο για μία έντιμη και ειλικρινή συμφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
«Στην τελευταία πολιτική του ομιλία, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποσύρεται και η στήριξη σε νομοσχέδια», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο μοναδικός τρόπος για να οδηγηθούμε σε πρόωρη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης είναι είτε αν το ζητήσει ο πρωθυπουργός για εθνικούς λόγους, είτε αν υπερψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας. Γι' αυτό τον λόγο, λέω ότι υπάρχουν και οι πολιτικές και οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης».
Για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως δεν ταυτίζεται με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα περάσει από την ελληνική Βουλή καθώς υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν εκφραστεί θετικά. Ενδεικτικά, ανέφερε το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, ενώ παρατήρησε πως γνωρίζει φιλελεύθερους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι δεν νιώθουν άνετα, ούτε απολύτως ταυτισμένοι με τη γραμμή την οποία ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει αρκετές μετατοπίσεις προς τα δεξιά. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης προ της εκλογής του στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ, δεν έχει καμιά σχέση με τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Μητσοτάκη, είπε ότι αλλάξει περίπου δέκα φορές θέση από όταν η κυβέρνηση εκκίνησε το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, έχει στείλει την κ. Σπυράκη σε μυστικά ραντεβού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη την όποια κριτική της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

https://sputniknews.gr/politiki/201810291247334-tzanakopoulos-alvania-xamiloterous-tonous/