Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τηλεφωνική επικοινωνία και Putin-Netanyahu

Αποτέλεσμα εικόνας για s-300 russia syria
O Benjamin προειδοποίησε τη Δευτέρα κατά της μεταφοράς στη Συρία «σοφιστικέ όπλων», διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να «υπεραμύνεται τα συμφέροντα του στην περιοχή«, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vladimir Poutine μετά τη συντριβή του IL 20 στη Συρία.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε στο Ρώσο πρόεδρο την εμπιστοσύνη του στην ισραηλινή εκδοχή στις συνθήκες κατάρριψης του του ρωσικού αεροσκάφους σύμφωνα με ανακοινωθέν των υπηρεσιών του. Ο Netanyahu επέρριψε για μια ακόμη φορά την ευθύνη της κατάρριψης στη συριακή πλευρά.

Στην τηλεφωνική του συνομιλία οι Netanyahu και Poutine συζήτησαν την πρόθεση της Μόσχας να διοχετεύσει στη Συρία συστοιχίες πυραύλων S-300 και να μπλοκάρει κάποιες επικοινωνίες πάνω από τη Μεσόγειο. Ο  Netanyahu προειδοποίησε κατά της  « μεταφοράς συστημάτων σοφιστικέ-προηγμένων όπλων στα χέρια ανεύθυνων κάτι που θ’ αύξανε τους κινδύνους στην περιοχή ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται την ασφάλεια του και τα συμφέροντά του« .AFP
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας θα οπλιστούν με συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 και ότι οι μονάδες ραδιοηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας θα μπλοκάρουν τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας των αεροσκαφών που επιτίθενται εναντίον στόχων στη Συρία. Επίσης, ανέφερε ότι η Ρωσία θα εξοπλίσει τους διοικητικούς σταθμούς αεροπορικής άμυνας της Συρίας με αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, τα οποία παλαιότερα παρέχονταν μόνο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Στο ίδιο πλαίσιο ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας ο Peskov τόνισε :η διοχέτευση S300 στη Συρία είναι ένα μέτρο για την προστασία των ρωσικών στρατευμάτων και δεν απευθύνεται κατά τρίτων χωρών. tass
www.dimpenews.com