Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο επικεφαλής της Mossad, ο Yossi Cohen, με τον Benjamin Netanyahu πήγαν την Τρίτη στις ΗΠΑ για να συζητήσουν την κρίση στις σχέσεις με Ρωσία

Ο επικεφαλής της Mossad, ο Yossi Cohen, με τον Benjamin Netanyahu πήγαν την Τρίτη στις ΗΠΑ για να συζητήσουν την κρίση στις σχέσεις με Ρωσία μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους  κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Συρία.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι ο Cohen πήγε στην Washington για να συναντήσει υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους για την απόφαση της Ρωσίας να στείλει  προηγμένους πυραύλους εδάφους – αέρος S-300 σε 2 βδομάδες στη Συρία ενώ Τελ Αβίβ και Washington προειδοποίησαν ότι αυτό θα επιφέρει αποσταθεροποίηση και υψηλές εντάσεις στην περιοχή.
Tο κρατικό ραδιόφωνο Kan ,  είπε ότι ο Cohen με τον Netanyahu πήγαν στην New York και θα συζητήσουν και την ανάμειξη του Ιράν στη Μ Ανατολή με κάποιους υπευθύνους άλλων χωρών στο περιθώριο της Γενικής Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών. Οι αναφορές για το ταξίδι του Cohen έγιναν μετά από μαι σύσκεψη διάρκειας σχεδόν 3 ωρών  του Γραφείου Ασφαλείας στην οποία ο  Netanyahu προειδοποίησε τους υπουργούς να τηρήσουν σιγή για τη ρωσική υπόθεση μεταφέρει το Hadashot.
Έναν ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε αναφέρει πως το Γραφείο Ασφαλείας έδωσε οδηγίες «στην Tsahal να συνεχίσει να παίρνει μέτρα κατά του Iran όσο συνεχίζει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία». Μετά τη συνάντηση ο Netanyahu αναχώρησε για New York για τη Γενική Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα μιλήσει και θα συναντήσει τον Donald Trump.
www.dimpenews.com