Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κυκλώνας Ζορμπάς: Live η κίνησή του στην Ελλάδα

Προ των ελληνικών πυλών ο κυκλώνας Ζορμπάς -Δείτε live την κίνησή του προς την Ελλάδα
Προ των ελληνικών πυλών ο κυκλώνας Ζορμπάς, πέρασε ήδη οριακά στο Ιόνιο. 
Κι ενώ ο κυκλώνας, αγγίζει πλέον  Ελλάδα (διαβάστε εδώ και εδώ) και προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, στο thepressroom.gr μπορείτε να δείτε live την κίνηση του κυκλώνα προς την Ελλάδα.
Δείτε live την κίνηση του κυκλώνα: 


Ο κυκλώνας θα συνοδεύεται από ανέμους με ριπές που θα φτάνουν τα 11 και τα 12 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι οι άνεμοι θα έχουν ταχύτητα ακόμη και 120 με 130 χιλιόμετρα την ώρα. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου το ύψος κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης θα ξεπερνά τα 11 μέτρα!
Σε δύο φάσεις
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μέσα στη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την περιοχή της Κρήτης, καθώς και στη νότια Πελοπόννησο. Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, καθώς στροβιλίζεται αυτός ο πρώτος σχηματισμός, θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική, κυρίως τα νότια και τα ανατολικά του νομού.
Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα μικρό και πρόσκαιρο «σπάσιμο» για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση του φαινομένου. Έτσι από το Σάββατο θα υπάρξει νέα ένταση των βροχοπτώσεων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει επέκταση των φαινομένων προς τα ανατολικότερα.
Και στις δύο φάσεις υπάρχει κίνδυνος για την Αττική
Την Κυριακή, τέλος, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάστασή.