Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Απαντούν οι Ρώσοι ιθύνοντες γιατί το il 20 δεν συνοδευόταν από μαχητικά κατά την μοιραία πτήση του στην υπερ-εμπόλεμη ζώνη

H αιτία της απουσίας μαχητικών που θα προστάτευαν το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος «il-20» στη Συρία αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας τον Viktor Bondarev σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του zvezda.
Τ΄αεροσκάφη il-20 επιχειρούν στο συριακό εναέριο χωρίς την κάλυψη μαχητικών στο πλαίσιο μνημονίου που έχει υπογραφεί για την πρόληψη επεισοδίων και ασφάλειας αεροσκαφών. «Αυτό εξηγεί γιατί δεν προστατευόταν διαρκώς από μαχητικά.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «πολλές συζητήσεις γίνονται για το λόγο της απουσίας συνοδείας μαχητικών στο Il -20». Πρωταρχικά ε΄’ιπε στη Συρία έχουν μείνει τα μισά ρωσικά μαχητικά από ότι είχαμε στο παρελθόν και δευτερευόντως  έχουμε υπογεγραμμένο μνημόνιο (για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αεροσκαφών) όπου ρητώς αναφέρεται το δόγμα της μη επίθεσης του ενός κατά του άλλου«.
Τόνισε ότι η Ρωσία πήγε στη Συρία για να εξαλείψει τους τρομοκράτες και τους  »αντάρτες », και όχι για να  διεξάγει αερομαχίες για να αποδειχθεί ανώτερη και επικρατέστερη στους αιθέρες.

Ο Viktor Bondarev είπε επίσης ότι: « στη Συρία σε καθημερινή βάση προσγειώνονται  30 με 40 ρωσικά αεροπλάνα και ότι καθίσταται αδύνατον να συνοδεύεται το καθένα από αυτά από ένα μαχητικό, άλλωστε δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο αφού οι τρομοκράτες δεν διαθέτουν επαρκή μέσα αεράμυνας.»
www.dimpenews.com