Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ρωσία: το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία είναι σε θέση να εντοπίζει αεροπλάνα σε αεροδρόμια στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

Το ρωσικό ενισχυμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία είναι σε θέση να εντοπίζει αεροπλάνα σε αεροδρόμια στην Ευρώπη και το Ισραήλ, δήλωσε στο TASS την Παρασκευή o Vladimir Mikheyev, σύμβουλος του πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Ραδιοηλεκτρονικών Τεχνολογιών της Ρωσίας (KRET).

Σύμφωνα με τον Mikheyev, για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνθεσης θα μπορούσαν ν ΄αναπτυχθούν εξειδικευμένοι παρεμποδιστές μαζί με τα επίγεια συστήματα. «Είναι επίσης προγραμματισμένη η ανάπτυξη  ναυτικής δύναμης με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας« , ανέφερε.
«Κι όλα αυτά θα ενσωματωθούν κάτω από ένα κοινό σύστημα ελέγχου και θα γνωρίζουμε όχι μόνο ότι κάποιος μπήκε στον εναέριο χώρο της περιοχής αλλά επίσης ότι κάπου ένα αεροπλάνο επιχειρεί μόνο στο αεροδιάδρομο, είτε στο Ισραήλ είτε στη Σαουδική Αραβία ή ακόμα και στην Ευρώπη, και καταλαβαίνουμε ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ολοκληρωμένου αμυντικού συστήματος βοήθειας« , ανέφερε.

Μόλις εντοπιστεί ένα αεροπλάνο σ’ ένα αεροδιάδρομο, το ενισχυμένο σύστημα ραδιοηλεκτρονικού πολέμου εκχωρεί αυτόματα έναν αριθμό προορισμού και προσφέρει διάφορες επιλογές: «είτε ραδιο-ηλεκτρονική αναγνώριση, εξασθένιση ή ηλεκτρονική καταστολή ή ακόμα και εάν διαπιστώσουμε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη ανοίγουμε πυρ», είπε.tass
www.dimpenews.com