Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Λαφρόφ στον ΟΗΕ: Οι Σύροι τρομοκράτες και οι προστάτες τους ενδέχεται να επιχειρήσουν νέες προκλήσεις χρησιμοποιώντας χημικά όπλα

Στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στην Συρία, το Παλαιστινιακό, την Ουκρανία και το Ιράν.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών  ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε όσους προχωρούν σε «μονομερείς προσεγγίσεις» και σε «προσπάθειες μονοπώλησης» της διαδικασίας διευθέτησης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, το ουκρανικό ζήτημα, το παλαιστινιακό, την Κορέα, και τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο.
Εστιάζοντας  στο πόλεμο της Συρίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι Σύροι τρομοκράτες και οι προστάτες τους ενδέχεται να επιχειρήσουν νέες προκλήσεις χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία το θεωρεί «απαράδεκτο».
 «Εμείς προειδοποιούμε τους τρομοκράτες και όσους τους υποστηρίζουν,  ότι οι νέες προκλήσεις που περιλαμβάνουν χημικά όπλα είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Λαβρόφ.
 Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η ανοικοδόμηση των υποδομών της Συρίας και η επιστροφή των προσφύγων στη χώρα πρέπει να καταστεί η πρώτη προτεραιότητα των διεθνών προσπαθειών
(πηγή: sputniknews.com)