Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Στήριξη για την κατάσταση στο Κόσοβο θα ζητήσει από τον Πούτιν ο Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει, στις 2 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε συναγερμό ετέθη ο στρατός της βαλκανικής χώρας, αφ'ότου ειδικές δυνάμεις της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσόβου αναπτύχθηκαν στο βόρειο τμήμα της κοντά στη λίμνη Γκαζιβόντα, συνοδεύοντας τον Αλβανό ηγέτη του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι που πραγματοποίησε σύντομη, αιφνιδιαστική επίσκεψη.
«Έχουμε ενημερώσει τον Ρώσο πρεσβευτή, μαζί με τον Αμερικανό πρεσβευτή και άλλους για την κατάσταση. Σε δύο ημέρες, θα συναντηθώ με τον πρόεδρο Πούτιν και θα μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Βεβαίως, η κατάσταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια θα είναι η προτεραιότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Θα ενημερώσουμε τον Πούτιν για τις τελευταίες εξελίξεις και θα ζητήσουμε τη στήριξή του σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Αδιαμφισβήτητα, θα ζητήσουμε τη συμβουλή του», προσέθεσε ο Βούτσιτς. 
Σε ερώτηση για το εάν η στήριξη θα μπορούσε να περιλαμβάνει βοήθεια από τον ρωσικό στρατό, όπως στην περίπτωση της Συρίας, ο Βούτσιτς τόνισε ότι δεν θα ήθελε να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο. 
«Θα προτιμούσα η Σερβία, με όλο τον σεβασμό μας και την αγάπη μας για τη Συρία και τους ανθρώπους της, να είναι μια ειρηνική χώρα, μια χώρα με ανεπτυγμένη οικονομία, μια χώρα με μέλλον και θα κάνω τα καλύτερα δυνατά μου για να διασφαλίσω την ειρήνη», είπε ο ίδιος.

https://sputniknews.gr/kosmos/201809301033020-kosovo-poutin-servia-voutsits/