Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Πολεμική ατμόσφαιρα πάνω από το Βέλγιο έδρα ΝΑΤΟ-ΕΕ - ΄Εκλεισε ο εναέριος χώρος του

Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Βελγίου έδρα του πολιτικού και στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μετά από μια βλάβη σε συστήματα πληροφορικής μεταφέρουν οι υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κίνησης του Βασιλείου.
 Το Βέλγιο έκλεισε τον εθνικό εναέριο χώρο του με πρόβλημα πληροφορικής φύσης που συνδέεται με το σύστημα που φορτώνει τα δεδομένα σχεδίων πτήσεων σύμφωνα με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο  της εναέριας κίνησης την  Belgocontrol.
«Κάποια αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος άλλα αντίθετα προσγειώθηκαν», δήλωσε στο AFP Alain Kniebs, εκπρόσωπος τύπου της Belgocontrol.
Σύμφωνα με AFP, κανένα εναέριο μέσο δεν δύναται να πετάξει πάνω από το Βέλγιο από τις  16h 17 (τοπική ώρα) δηλ. ώρα Ελλάδας 17.17.
H Eurocontrol εξηγεί ότι ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός ως τις  19h ώρα Βελγίου 20.00 Ελλάδας για όλα τ΄αεροσκάφη που πετούν κάτω από τα 7500 m. Από την πλευρά της η Belgocontrol διαβεβαιώνει ότι τα προβλήματα λύθηκαν και η κίνηση θ΄αρχίσει σιγά σιγά. Η τελευταία αναχώρηση από Bruxelles έγινε στις 16h11 για Τορίνο.
www.dimpenews.com