Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Πούτιν: «Η καρδιά μου πονάει για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην Ελλάδα»

Πούτιν: «Η καρδιά μου πονάει για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην Ελλάδα»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε σήμερα στη Μόσχα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β'. και  αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα. O Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 1.030 χρόνων από το Βάπτισμα της Ρωσίας.
Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στη Μόσχα η επέτειος των 1030 ετών από το Βάπτισμα της Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στην προσευχή που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Μόσχας, δίπλα στο άγαλμα του Βλαδίμηρου του Μέγα, που εισήγαγε τον χριστιανισμό στη Ρωσία.
Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνομιλία του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεόδωρο Β', ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε εκτενώς στην τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, εκφράζοντας την προσωπική του οδύνη, αλλά και του λαού της Ρωσίας για το γεγονός ότι χάθηκαν τόσες ζωές.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε συγκλονισμένος προς τον Μακαριώτατο ότι η καρδιά του πονάει για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στην πύρινη λαίλαπα και επισήμανε ότι συμπαρίσταται στον ελληνικό λαό.
r
Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής την αγάπη του προς όλον τον αιγυπτιακό λαό και τον «φίλο» Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίον έχει προσκαλέσει επίσημα να επισκεφθεί τη Μόσχα.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μόσχα, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 1.030 χρόνια από το Βάπτισμα της Ρωσίας, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Κύριλλο και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Η παρουσία μου είναι για να δείξουμε ότι είμαστε μαζί, είμαστε κοντά στον Αγιότατο Πατριάρχη Κύριλλο και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, κατά την άφιξή του στη Μόσχα.
Πηγή: RT

https://www.thepressroom.gr/diethne/poytin-e-kardia-moy-ponaei-gia-tis-anthropines-zoes-poy-chathekan-sten-ellada