Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Φρίκη στο Μάτι: Πλησιάζουμε σε τριψήφιο νούμερο νεκρών-Βρήκαν ηλικιωμένο ζευγάρι

Πόση φρίκη ακόμα...Στους 76 οι νεκροί -Φόβοι για τριψήφιο αριθμό θυμάτων από την φωτιά-Εντόπισαν απανθρακωμένο ηλικιωμένο ζευγάρι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Τι άλλο να ειπωθεί..η φρίκη από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν έχει τελειωμό, πάμε πλέον προς τριψήφιο νούμερο νεκρών και οι φόβοι επαληθεύονται.
Οι πολίτες έχουν χάσει το μέτρημα από τους νεκρούς, έχουν σοκαριστεί από τους αγνοούμενους και τις σκηνές μέχρι το πρωί στην Ραφήνα με τα σκάφη που έφερναν εγκλωβισμένους στην παραλία ή απανθρακωμένες σορούς.Μετά ήρθε το τελειωτικό σχεδόν χτύπημα με τους αγκαλιασμένους απανθρακωμένους στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι..Και πλέον προχωράμε με την ανεύρεση κι άλλων απανθρακωμένων κυρίως ηλικιωμένων ατόμων που δεν είχαν την δύναμη να διαφύγουν.
Στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν πριν από λίγο, δύο ακόμη σορούς. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι δύο ηλικιωμένοι ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ακόμη και αυτός ο τραγικός απολογισμός είναι μετριοπαθής!
Οι πληροφορίες μιλούν και για άλλα θύματα για τρεις λόγους:
  • Πρώτον, υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: Από τα 1.500 περίπου σπίτια έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.
  • Δεύτερον στην περιοχή υπάρχουν αδήλωτοι αλλοδαποί.
  • Τρίτον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται επισήμως σε 25 ενώ κάποιοι μιλούν και για 50, άλλοι για τριψήφιο αριθμό. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έγκαιρα η ταυτοποίηση των αγνοούμενων για να διαπιστωθεί αν είναι ανάμεσα στα θύματα ή αν έχουν διασωθεί και δεν έχουν καταγραφεί ή, τέλος, αν παραμένουν αγνοούμενοι, γεγονός που αυξάνει τους φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των θυμάτων.
Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, ο οποίος εγκαίρως μίλησε για τριψήφιο αριθμό θυμάτων, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ είπε: «Πιστεύω ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 ή θα υπερβούν και λίγο αυτόν τον αριθμό» επικαλούμενος τους αγνοούμενους.
Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Τουλάχιστον 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.
Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι.
Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.
Οι τραυματίες είναι 170 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά - χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

https://www.thepressroom.gr/ellada/phrike-sto-mati-plesiazoyme-se-tripsephio-noymero-nekron-brekan-elikiomeno-zeygari