Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Ρωσική άσκηση αεράμυνας στην Tartus με Su-30SM και βολή πυραύλου S-300V4

Έντονη κινητικότητα καταγράφηκε σήμερα στην Ρωσική ναυτική βάση της Tartus αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία πραγματοποίησαν άσκηση αεράμυνας στην περιοχή της Συριακής παραθαλάσσιας πόλης. Στην άσκηση συμμετείχαν αντιαεροπορικά συστήματα S-300V4 και μαχητικά Su-30SM, ενώ ελικόπτερα τύπου Mi-8 ίπταντο πάνω από την Tartus.
Όπως αναφέρουν πολίτες που βρέθηκαν πλησίον του χώρου που είναι εγκατεστημένοι από τον Οκτώβριο του 2016 οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300V4 οι Ρώσοι εκτόξευσαν ένα βλήμα προς τα δυτικά εναντίον στόχου με επιτυχία, ενώ μαχητικά Su-30SM πραγματοποιούσαν περιπολία πάνω από την θαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλης και ασκούνται σε αποστολές αεράμυνας.
Η εντονότερη εμπλοκή των αμερικανικών αεροσκαφών στις συγκρούσεις στην Συρία με τον βομβαρδισμό Συριακών κυβερνητικών θέσεων και την κατάρριψη αεροσκάφους της Συριακής Αραβικής Αεροπορίας οδήγησε τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ στην Συρία σε όξυνση με αμοιβαίες λεκτικές αντεγκλήσεις και έκδοση προειδοποιητικών ανακοινώσεων επιθετικού χαρακτήρα.
Η παραπάνω άσκηση των Ρωσικών δυνάμεων στην δυτική Συρία αποτελεί ακόμη ένα μήνυμα της Μόσχας προς την Δύσης ότι δεν πρόκειται να αφήσει την βάση της απροστάτευτη σε περίπτωση κάποιου ατυχούς συμβάντος αφού δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τους αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας που έχει αναπτύξει στην Tartus.
Το αντιαεροπορικό σύστημα S-300V4 (κωδικός κατά NATO: SA-23 Gladiator / Giant) της εταιρείας Almaz-Antey εντάχτηκε σε υπηρεσία το 2014 και μπορεί να εξουδετερώσει μέχρι και 24 εναερίους στόχους ταυτοχρόνως ή 16 βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 400 χλμ και 40 χλμ αντίστοιχα, σε ύψος 25-30 χλμ.
http://www.viadiplomacy.gr/rosiki-askisi-aeraminas-stin-tartus-su-30sm-ke-voli-piravlou-s-300v4/