Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Ράπισμα του State Department στην Τουρκία για την προστασία της Αγιάς Σοφιάς

Η προκλητική αντίδραση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν την ανάγνωση του Κορανίου στην τοποθεσία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του State Department, το οποίο κάλεσε σε έντονο… ύφος την Τουρκία να προστατέψει το ανακηρυγμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO την Πέμπτη.

«Ο χώρος της Αγίας Σοφίας, είναι ένας τόπος εξαιρετικής σημασίας, και το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε αυτό. Καλούμε λοιπόν την τουρκική κυβέρνηση να διαφυλάξει την Αγία Σοφία κατά τρόπο που να σέβεται τη σύνθετη ιστορία της «, δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department Heather Nauert.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι τότε οι ΗΠΑ ενθάρρυναν την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει τη σημασία του τόπου για όλες τις θρησκείες. «Είναι μια περίπλοκη ιστορία και αναγνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία για άλλες θρησκείες, πολλές θρησκείες. Και έτσι θα ενθαρρυνόμασταν απλώς η τουρκική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, για να τη διαφυλάξει «.

 
infiltr8or
https://olympia.gr/2017/06/23/%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-state-department-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81/