Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σάββας Καλεντερίδης - Ο Ερντογάν έχει θέσει ένα ευρύτερο σχέδιο για να εξουδετερώσει το δίκτυο του Γκιουλέν. Σε διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις μας υπογραμμίσαμε ότι ο κυριότερος -αν όχι ο αποκλειστικός- στόχος της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Ελλάδα, στην Αθήνα και την Κομοτηνή ήταν η εξυπηρέτηση ενός ευρύτερου σχεδίου που έχουν θέσει σε εφαρμογή ο Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση και το κράτος για να εξουδετερώσουν το δίκτυο του Γκιουλέν στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό, στις ξένες χώρες όπου δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους ο υπό διωγμόν ιμάμης, που έγινε ο εφιάλτης του Ερντογάν.

Το σχέδιο για την εξουδετέρωση της επιρροής Γκιουλέν έχει δύο σκέλη: Το ένα αφορά τα πλοκάμια του δικτύου στο εσωτερικό, στους τομείς της κρατικής διοίκησης, της αστυνομίας, του στρατού, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, του Τύπου και των ΜΜΕ, της οικονομίας, της θρησκείας κ.λπ.
Σε όλους αυτούς τους τομείς ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμηδενίσει την επιρροή του Γκιουλέν με κατασταλτικές και δικαστικές μεθόδους.

Το δεύτερο σκέλος αφορά τα πλοκάμια του δικτύου Γκιουλέν στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος σχεδίου και ακριβώς επειδή δεν μπορούν το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση να εφαρμόσουν κατασταλτικά μέτρα σε ξένα κράτη, προσπαθούν να πετύχουν την αποδυνάμωση και εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν με διπλωματικές και πολιτικές παρεμβάσεις σε ξένες χώρες.
Και, όταν μιλάμε για διπλωματικές και πολιτικές παρεμβάσεις, εννοούμε επίσημες επισκέψεις Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου έχει εξαπολύσει τον υπουργό Εξωτερικών του ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει πάρει σβάρνα τις ξένες χώρες και προσπαθεί να πείσει τις κατά τόπους κυβερνήσεις να λάβουν τα μέτρα που θέλει η τουρκική κυβέρνηση για να εξουδετερωθεί το «τέρας» που λέγεται «δίκτυο Γκιουλέν».
Τέτοιες επισκέψεις και για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αυτές που έκανε ο Τσαβούσογλου στα Σκόπια, όπου ο Γκιουλέν διαθέτει ισχυρό δίκτυο, στο Μαυροβούνιο και στην Ιαπωνία.
Μάλιστα, στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται από χθες ο Τσαβούσουγλου, δήλωσε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν (FETΦ) είναι πολύ ισχυρή στην Ιαπωνία, και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή και για την Ιαπωνία».

Αναφερόμενος στην επιρροή που ασκούσε ο Γκιουλέν στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας είπε: «Υποχρεωθήκαμε να εκδιώξουμε το 25% των διπλωματών μας από το διπλωματικό σώμα, γιατί αυτοί, αντί να είναι πιστοί στο τουρκικό κράτος, ήταν πιστοί στον Γκιουλέν».
Ο Τσαβούσογλου, που έγινε δεκτός και από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Şinzo Abe, δήλωσε στους εκπροσώπους των ιαπωνικών ΜΜΕ ότι ενημέρωσε και έδωσε στοιχεία στις ιαπωνικές Αρχές για τη δράση του δικτύου Γκιουλέν στην Ιαπωνία.

Από τα παραπάνω, αλλά και από την επικέντρωση του Τούρκου πρωθυπουργού στο θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών συνάγεται ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας είχε αποκλειστικό στόχο το θέμα του Γκιουλέν. Απλά επισκέφθηκε την Κομοτηνή, γιατί εκεί ο Γκιουλέν έχει χρηματοδοτήσει αρκετούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες της μουσουλμανικής μειονότητας και, μέσω της χρηματοδότησης αυτής, η Αγκυρα θεωρεί ότι ασκεί επιρροή σε μέρος αυτής - εξέλιξη που δημιουργεί τρόμο στην Αγκυρα, η οποία βλέπει το οικοδόμημα που χτίζει επί δεκαετίες τώρα, με την ανοχή της Αθήνας, αυτό το «ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα» που μας είχε πει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χριστόπουλος, να μην είναι πλέον τόσο συμπαγές όσο θα ήθελε.

Πήγε λοιπόν ο Γιλντιρίμ στη Θράκη για να καλύψει τις ρωγμές, σαν μηχανικός που είναι, αυτού του «ενιαίου συμπαγούς τουρκικού πράγματος».

Α πλά, δεν βρέθηκε κανείς να πει στους μουσουλμάνους οι οποίοι παραβρέθηκαν στην τουρκοφιέστα στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης ότι ο Τούρκος επίσημος που υποδέχτηκαν βρέθηκε κι αυτός με τη… γίδα στην πλάτη, όπως ο άλλος υπερασπιστής τους, ο Εγεμέν Μπαγίς.
Μόνο από τα «Malta Files» αποδεικνύεται ότι διαθέτει 11 καράβια και επτά ακίνητα, συνολικής αξίας 140.000.000 δολαρίων, που κανείς δεν ξέρει πώς αποκτήθηκαν.

Αυτά, και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…
Δημοκρατία
==========================================
http://www.geopolitics.com.gr/2017/06/blog-post_993.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FZHsn+%28Geopolitics+%26+Daily+News%29