Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Κορυφώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ

Κορυφώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ
Την ώρα που στο Κραν Μοντάνα καταβάλλονται προσπάθειες για το κορυφαίο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων όπως και της αποχώρησης του τουρκικού στρατού από τις υπό κατοχή περιοχές, η Τουρκία επέλεξε να κάνει επίδειξη ισχύος κορυφώνοντας τις προκλήσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Άγκυρα κορυφώνει τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, με τρεις ειδοποιήσεις προς αεροπόρους (NOTAM), η τουρκική πολεμική αεροπορία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, προχώρησε στη δέσμευση μεγάλων τμημάτων του FIR Λευκωσίας, αλλά και των κυπριακών υδάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει παράνομες ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς και άλλες ασκήσεις χωρίς πραγματικά πυρά.

Συγκεκριμένα, με τις NOTAM υπ’ αριθ. 117/17, 118/17 και 119/17 η Τουρκία κάλεσε, χθες, τα διερχόμενα αεροσκάφη να αποφύγουν τις δεσμευμένες περιοχές «για τη δική τους ασφάλεια». Η νέα πρόκληση τέθηκε σε εφαρμογή ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη, κρίσιμη ημέρα της διάσκεψης στην Ελβετία. Οι ασκήσεις, σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις, αναμενόταν να πραγματοποιηθούν στον εναέριο χώρο δυτικά και βορειοδυτικά της Μόρφου.


philenews