Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Σκόπια: Πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ο νέος γ.γ. του ΥΠΕΞ

Ο πρέσβης και πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Βίκτορ Ντιμόφσκι, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, διορίσθηκε ο νέος υφυπουργός στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΞ.
 
Ο Βίκτορ Ντιμόφσκι έχει διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες και είναι διπλωμάτης καριέρας με πάνω από 20 έτη διπλωματικής εμπειρίας. Στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρέσβης στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, καθώς και στο Ισραήλ.
Ο Ντιμόφσκι, ήταν βοηθός υπουργός, συμβουλευτικό μέλος και ειδικός σύμβουλος καθώς και εθνικός συντονιστής σε διάφορες περιφερειακές πρωτοβουλίες της χώρας, επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Διευθυντών της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μια μέλος της κρατικής επιτροπής τον καθορισμό των συνόρων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
Κατά την περίοδο 2007-2009 ο Ντιμόφσκι ήταν διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον Ιούνιο του 2009 ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ είχε ζητήσει την παραίτησή του γιατί δεν ανήκε στον πολιτικό χώρο του VMRO-DPMNE.
(meta.mk, vecer.mk)
--