Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Επικρίσεις Ακιντζί για παραχώρηση «υπηκοότητας» σε μεγάλο αριθμό ατόμων

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σήμερα ότι η υποχρέωση για διευθέτηση ή επίλυση των «εσωτερικών» προβλημάτων συνεχίζει να υφίσταται και την ώρα που η προσπάθεια επικεντρώνεται στη λύση του Κυπριακού, επικρίνοντας με αυτή του τη δήλωση την πρόσφατη απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου για παραχώρηση της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους σε μεγάλο αριθμό ατόμων.
Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο «Μπαϊράκ» ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνθηκε στους Τ/κ με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, οι εορτασμοί του οποίου αρχίζουν αύριο, αναφέροντας ότι οι συνομιλίες οι οποίες διεξάγονται εντατικά εδώ και δύο χρόνια ‘έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο”.
Και πρόσθεσε ότι αυτές οι προσπάθειες είτε θα ολοκληρωθούν με μια διευθέτηση εφόσον επιδειχθεί η απαραίτητη αποφασιστικότητα και βούληση είτε θα καταλήξουν σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο.
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος και η διαπραγματευτική του ομάδα θα προσέλθουν στη Διάσκεψη με αποφασιστικότητα για την επίτευξη μια διζωνικής ομοσπονδιακής λύσης με την οποία οι δύο κοινότητες θα ζουν με ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία.
Είπε επίσης ότι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος προτιμά να παραμείνει προσεκτικός και να μην ενισχύσει τις ελπίδες του κόσμου.
Ευχήθηκε η ε/κ πλευρά να εστιάσει, όπως είπε, στο μέλλον των επόμενων γενεών αντί στις εκλογές και πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι πιο κοντά σε μια λύση.
Υποδεικνύοντας ότι η ευθύνη για διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων ή προβλημάτων δεν θα παραμεληθεί λόγω της προσπάθειας για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, ο κ. Ακιντζί επέκρινε την παραχώρηση πρόσφατα της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους σε μεγάλο αριθμό ατόμων με σχετική απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου.