Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Δεν έχει αποσυρθεί το έγγραφό του, λέει τώρα ο Άιντα, που έβαλε φωτιές στην Αθήνα και τη Λευκωσία

Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρτ Αϊντε κάνου δηλώσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017. Ξεκίνησε σήμερα, η δεύτερη Διάσκεψη για το Κυπριακό, υπό το φως των νέων δεδομένων που σηματοδοτεί η απόσυρση του εγγράφου Αϊντε για τα θέματα των Εγγυήσεων και Ασφάλειας. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ ‘Εσπεν Μπαρθ Ειντε δήλωσε ότι το προσχέδιο εγγράφου του για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν έχει αποσυρθεί αλλά δεν αποτελεί κοινό έγγραφο μεταξύ των δύο μερών και δεν το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα.
Ο κ. Ειντε μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου μαζί με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα Τζέφρι Φέλτμαν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έρθει στο Κραν Μοντάνα αυτή τη βδομάδα.
Ο κ. Φελτμαν είπε ότι ο ΓΓ του ζήτησε να διαβιβάσει προς τους ηγέτες ότι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία, αυτή την ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού.
Ο κ. Ειντε είπε ότι σήμερα έγινε μια καλή έναρξη της διάσκεψης με εποικοδομητικές και καλές συζητήσεις.
Παράλληλα ο κ. Ειντε είπε ότι αποτελεί η καλύτερη ευκαιρία για λύση αφού στις 4 Ιουνίου οι ηγέτες δεσμεύτηκαν ότι θα μεταβούν στο Κραν Μοντάνα για να επιλυθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν. Σημείωσε ότι όλες οι πλευρές είναι έτοιμες να παραμείνουν στο Κραν Μοντάνα για όσον χρειαστεί, ακόμη και μετά τις 7 Ιουλίου.
ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή – Ελβετία, ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ/ΕΛΒΕΤΙΑ 28/06/2017 18:05

http://mignatiou.com/2017/06/den-echi-aposirthi-to-engrafo-tou-lei-tora-o-ainta-pou-evale-foties-stin-athina-ke-ti-lefkosia/