Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Πυρά Πούτιν κατά Ερντογάν: "Έγκλημα πολέμου η κατάρριψη του αεροσκάφους μας"!

Image
Μια επίσκεψη που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της χώρας του για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ εκτίμησε ότι φέτος θα επισκεφθούν την Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία.
Επεσήμανε ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν να βελτιώνονται και ως επιβεβαίωση σημείωσε ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρσι σε 2,7 δισ. δολάρια, στο οποίο συνέβαλε η πτώση της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων της ρωσικής ομοσπονδίας στην ΕΕ. Ο Πούτιν τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια και πως συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να δοθεί έμφαση και στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε δύο φορές σε δηλώσεις του πως η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί στρατηγική επιλογή για την κυβέρνησή του.

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας αφίχθη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αρχικά επισκέφθηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου για 1 ώρα και 45 λεπτά συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό.

Η σημερινή επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας που περιλαμβάνει εμβληματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις δύο χώρες, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών.


http://www.onalert.gr/stories/pyra-putin-kata-erdogan-egklhma-polemou-katarripsh-aeroskafous-mas/49943