Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ... - Επικίνδυνος αλγερινός τζιχαντιστής τρομοκράτης κάτοικος Βρυξελλών που είχε μείνει και στην Ελλάδα συνελήφθηκε για τις τρομοκρατικές του Παρισιού

161379366_B977973537Z.1_20160228162101_000_GA569L6JM.1-0
Ένας άνδρας ύποπτος ότι σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι αλγερινός κάτοικος Βελγίου που είχε διαμείνει και στην Ελλάδα συνελήφθηκε στην Αλγερία. Θεωρείται ύποπτος ότι  » σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που διαπράχθηκαν το Νοέμβρη « . Ένας αλγερινός κάτοικος του Βελγίου συνελήφθηκε την Τρίτη στην Αλγερία ανακοίνωσε το Σάββατο 27 Φλεβάρη η εισαγγελία της Béjaïa, πόλης που βρίσκεται στα 250 kmανατολικά από το Αλγέρι..
Ο ύποπτος παρουσιάστηκε μόνος τους στις αρχές και παραδόθηκε ανταποκρινόμενος σε κλήση ενός δικαστικού λειτουργού του δικαστηρίου της Akbour.Τοποθετήθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.Ο άνδρας συνελήφθηκε  ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν « ενδεχόμενη ανάμειξή του στις τρομοκρατικές δραστηριότητες και ότι πιθανότατ αναήκει σε μια ενργή τρομοκτρατική οργάνωση στο εξωτερικό « .
Η ταυτότητά του και ο ρόλος του σε αυτές τις επιθέσεις δεν αποκαλύφθηκαν.Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir d’Algérie, πρόκειται για τον Zouhir Mehdaoui ηλικίας 29 ετών που εγκατέλειψε την Αλγερία το 2012 με προορισμό την Τουρκία.Παρουσιάστηκε ως κάποιος που ανήκει στο κοντινό περιβάλλον του εγκεφάλου των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού του 29 χρονου Abdelhamid Abaaoud.Στη συνέχεια ο Zouhir Mehdaoui δεέμεινε στην Ελλάδα πριν να εγκατασταθεί κοντά στις Βρυξέλελες όπου παντρεύθηκε μια βελγίδα το 2014 σύμφωνα με την  Le Soir dAlgérie. FRANCETV
Σημειωτεόν ότι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Παρίσι ο Abdelhamid Abaaoud διέμενε Ελλάδα και μάλιστα είχε θεωρηθεί ως εγκέφαλος και του τρομοκρατικού πυρήνα του Βερβιέ Βελγίου του οποίου κινούσε τα νήματα από Αθήνα.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Ο Mehdaoui Zouhir, γεννήθηκε το 1987 στην Tamokra, την επαρχία της  Béjaïa, έζησε στο δήμο των Βρυξελλών του Saint–Gilles όπου επί σειρά ετών στεγάζεται και το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών.  
Οι δυνατές συμπτώσεις και η καταπληκτική ομοιότητα του Zouhir με τον άνδρα που βιντεοσκοπήθηκε στο πλευρό του  Abaaoud στο εσωετρικό ενβός οχήματος  4x4 στη Συρία ενώ απειλούσαν τον κόσμο για αντίποινα και έσερναν δεμένα στο πίσω μέρος του αμαξιού ένα σωρό από πτώματα των αντιπάλων τους. Οι ειδήμονες οι experts του Εθνικού Ινστιτούτου της Εγκληματολογίας της Εθνικής Αστυνομίας (INCC) έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κατά 72 % είναι αυτός πού ήταν στο επίμαχο 4x4 στο πλευρό του εγκεφάλου των επιθέσεων του Παρισιού Abdelhamid Abaaoud.
Το 2012 πηγαίνει Τουρκία καταλήγει Βέλγιο παντρεύεται μια 55χρονη βελγίδα για να κανονίσει τα χαρτιά του.
Ο ύποπτος που παρουσιάστηκε μόνος στις αλγερινές αρχές εμφανίστηκε με τον χιτώνα τον σαλαφιστικό και με μια μακριά γενειάδα ενώ αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του σε όσα του καταμαρτυρούν οι αρχές. Ο Mehdaoui Zouhir είναι ειδήμονας σε πολεμικές τέχνες και έχει ένα βιομετρικό διαβατήριο που του εκδόθηκε από το Προξενείο της Αλγερίας στις Βρυξέλλες τον Αύγουστο του 2015,δύο μήνες πριν τις επιθέσεις.
Εγκατέλειψε την Αλγερία το 2012 για Τουρκία πριν να περάσει στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα στην Ελλάδα πριν ν΄αναχωρήσει αεροπορικώς για Βρυξέλλες.lesoirdalgerie