Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

poutin ompama erntogan

Ηχηρό χαστούκι του  Ομπάμα στο δικτάτορα Ερντογάν, στέλνοντας Αμερικάνους στρατιωτικούς με σκοπό να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους. Έφθασαν στη κουρδική πόλη Κόμπανι στη βόρεια Συρία, στην περιοχή της Ροζάβα – Δυτικό Κουρδιστάν, προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους σοσιαλιστές ανάρτες ενόψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες  έχουν αποστολή να οργανώσουν τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία πηγή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), του σοσιαλιστικού στρατού των Κούρδων της Συρίας.

Ένας ακτιβιστής στην Κόμπανι, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών «τις τελευταίες ώρες».

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».

Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στην Κόμπανι» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το ιρακινό Κουρδιστάν.

Η άφιξη των Αμερικανών στρατιωτικών για να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους αποτελεί το πλέον ηχηρό χαστούκι του Μπάρακ Ομπάμα στον παρανοϊκό σουλτάνο της Άγκυρας.