Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Χερσαία εισβολή Ρώσων στη Συρία για να ισοπεδώσουν τους τζιχαντιστές

Χερσαία εισβολή Ρώσων στη Συρία για να ισοπεδώσουν τους τζιχαντιστές
Έτοιμος να ισοπεδώσει τους τζιχαντιστές είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού έδωσε εντολή για να οργανωθεί μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να βάλει οριστικά τέλος στο Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα. Στο στόχαστρο των χερσαίων δυνάμεων είναι πρωτίστως η πόλη Ράκα, προπύργιο των τζιχαντιστών που επιτηρείται από 5.000 τζιχαντιστές. «Είναι πολύ σαφές ότι η Ρωσία θέλει να «σκουπίσει» τις δυτικές περιοχές της χώρας, παίρνοντας τον έλεγχο της Ράκα και όλες τις πετρελαϊκές πηγές γύρω από την Παλμύρα» αναφέρει πηγή, προσθέτοντας ότι η πόλη αυτή είναι ζωτικής σημασίας.

Σε μια επίδειξη ισχύος, ρωσικά αεροσκάφη έχουν εξολοθρεύσει εννιά φυλάκια των τζιχαντιστών σε 24 ώρες.
Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Express», ετοιμάζεται να κινητοποιήσει 150.000 εφέδρους.
Δεν αποκλείεται, ο τεράστιος αυτός αριθμός στρατιωτών να αποτελείται και από άλλες δυνάμεις, όπως Ιρανούς και Σύρους, οι οποίοι θα καθοδηγούνται από Ρώσους, που θα έχουν και το γενικό πρόσταγμα δεδομένων των αεροπορικών βομβαρδισμών που θα προηγηθούν ή θα γίνονται ταυτόχρονα και βεβαίως της δράσης ρωσικών αρμάτων μάχης στο έδαφος της Συρίας.
Ήδη, δεκάδες ρωσικά άρματα μάχης T-90 έχουν αποσταλεί στη Συρία.
«Θερμός» Δεκέμβριος
Αναφορές γίνονται και σε αραβικά ΜΜΕ αναφορικά με την επικείμενη κλιμάκωση της ρωσικής στρατιωτικής εμπλοκής στην Συρία, με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων και με την αύξηση στρατιωτικών επιδρομών. Σύμφωνα με την al Akhbar του Λιβάνου «Ο Δεκέμβριος θα είναι «θερμός» στο έδαφος της Συρίας».
Σε συνομιλίες του με τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στις 20 Νοεμβρίου, ο ρώσος πρόεδρος, δήλωσε ότι η παρούσα επίθεση στην Συρία «δεν αρκεί για την εκκαθάριση της Συρίας από τις ένοπλες και τρομοκρατικές δυνάμεις και την υπεράσπιση της Ρωσίας από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις», εκφράζοντας την ελπίδα του ότι τα επόμενα στάδια θα οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα.
Αρθρογράφος στην κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας AlWatan ανέφερε ότι «η παραπάνω δήλωση του Πούτιν σημαίνει ότι υπάρχουν προετοιμασίες για περαιτέρω μελλοντική δραστηριότητα, συγκεκριμένα για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων».

tribune