Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Το καταδρομικό «Μόσχα» παρακολουθείται από τουρκικά υποβρύχια

Το καταδρομικό «Μόσχα» παρακολουθείται από τουρκικά υποβρύχια
Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό «Μόσχα» που πλέει στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ παρακολουθείται στενά από τουρκικά υποβρύχια. Η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως θα αυξήσει τη ναυτική της δύναμη στην περιοχή με συνολικά 15 πολεμικά πλοία. Το καταδρομικό «Μόσχα», η ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου, είναι εξοπλισμένη με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 και αποτελεί από μόνη της μια αντιαεροπορική ομπρέλα.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμιτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε πως ο Ρώσος Πρόεδρος δεν θα συναντήσει στο Παρίσι και το περιθώριο της συνόδου για το κλίμα, τον Τούρκο ομόλογό του παρά το αίτημα της τουρκικής πλευράς αλλά και την επιχείρηση διαμεσολάβησης από τον Πρόεδρο του Καζακστάν.
Αντιθέτως ο Ρώσος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του για 30 λεπτά και συζήτησαν για τη Συρία, την Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού.
Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι αναπτύσσουν τη σειρά οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας με απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων.
Επίσης απαγορεύτηκαν οι τουριστικές πτήσεις προς την Τουρκία.

tribune