Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

H σημαία της ISIS υψώθηκε μπροστά από το Manneken Pis σύμβολο της πόλης των Βρυξελλών

Πέντε άτομα συνελήφθηκαν το Σάββατο το απόγευμα γιατί ύψωσαν μια σημαία ταυτόσημη ή παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Manneken Pis στην Grande Place, ανέφερε το Σάββατο το βράδυ η εισαγγελία Βρυξελλών. Οι συλληφθέντες επικλέστηκαν ότι είναι καλλιτέχνες του θεάτρου κι ότι πρόκειται για μια  «πράξη διασκέδασης χωρίς καμιά τρομοκρατική πρόθεση«.
Σύμφωνα με την ανάλυση των εικόνων σε καμιά στιγμή δεν χρησιμοποιήθηκε κάποια φραστική ή προκλητική απειλή. Οι καλλιτέχενες με αυτή τη δράση ήθελαν να πουν ότι  ο πληθυσμός δεν θα πρέπει να είναι φοβισμένος από την τρομοκρατική απειλή αναφέρει η εισαγγελία. Οι 5 συληφθέντες δεν είναι σεσημασμένοι και είναι όλοι κάτοικοι Βελγίου. Οι εικόνες και οι συσκευές τους κατασχέθηκαν.
Ο δήμαρχος των Βρυξελλών Yvan Mayeur, καταδίκασε την ενέργεια και αναρωτήθηκε για την διανοητική και ψυχική υγεία των ατόμων αυτών σύμφωνα με το RTBF. Οι υλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και ο δήμαρχος κατέληξε ότι ήταν μια κακόγουστη καλλιτεχνική  performance. 30-08-2015 Belga, RTBF, rtl