Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Θάνου: Είμαι χρόνια στον αγώνα- Αναλαμβάνω σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα

Θάνου: Είμαι χρόνια στον αγώνα- Αναλαμβάνω σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα
Ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου, η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδα. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, ο Αλέξης Τσίπρας την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της στο Προεδρικό Μέγαρο. Την τελετή είχαν παρακολουθήσει τα τρία παιδιά της κυρίας Θάνου. Προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα.
Υποδεχόμενος τη νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη βεβαιότητά του ότι τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνηση την οποία θα διορίσει αύριο η κ. Θάνου, θα ανταποκριθούν με εξαιρετικό τρόπο στα καθήκοντά τους σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. «Και βεβαίως θεωρώ πως η παρουσία σας και όλων των υπουργών θα είναι η εγγύηση, τόσο για την καλύτερη και ομαλή διεξαγωγή της επικείμενη εκλογικής αναμέτρησης όσο όμως και για τη διεκπεραίωση κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη μάχη, τη μάχη να ανοικοδομήσουμε την οικονομία και να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της και τη μάχη μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης που είναι μπροστά μας». 
Διότι, όπως είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μέχρι πρότινος ξέραμε ότι η συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα γινόταν κάποια στιγμή μέχρι τέλος του χρόνου, σήμερα μάθαμε από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κ. Ρέγκλινγκ, ότι θα γίνει πιο μπροστά, ίσως και τον Οκτώβρη. «Συνεπώς νομίζω ότι η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμες αναμετρήσεις αλά και μια διαρκή προσπάθεια αναμέτρησης με τις δικές της αδυναμίες, τις οποίες οφείλουμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι να ξεπεράσουμε», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, η κυρία Θάνου είπε:

συνέχεια εδώ