Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Πολιτειολόγος ιστορικός:γιατί δεν πρέπει να πέσει ο Άσαντ…..δεν υπάρχει « μετριοπαθής αντιπολίτευση»

11887884_1012181258828678_5348601902001620618_n
Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών, γεωγράφος και ιστορικός Didier Billion αναπληρωτής διευθυντής του IRIS και ειδήμονας στη Μέση Ανατολή αναφέρει: « δεν υπάρχει μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία αλλά μια ριζοσπαστικοποίηση των δυνάμεων που επιχειρούν. Αυτοί που αρχικά ήταν μετριοπαθείς ή ολοκληρωτικά εξαφανίστηκαν ή συνασπίστηκαν σε ένα στρατόπεδο σε τροχιά ριζοσπαστικοποίησης.» « Έχω την εντύπωση ότι οι πολιτικοί ιθύνοντες ή ένα μέρος αυτών ποτέ δεν πήραν τα μαθήματα της ιστορίας» επιμένει ο  Didier Billion.Η Συρία δεν οφείλει να γίνει η τρίτη χώρα μετά το Ιράκ το 2003 και τη Λιβύη το 2011 που θα βυθιστεί σε αυτού του τύπου την κατάσταση. » Κάθε φορά που ένας «δικτάτορας» εξουδετερώθηκε σε Iράκ,Λιβύη,Αίγυπτο ή Τουρκία ο Ben Ali οι πληθυσμοί σφαγιάζονται και είναι οι φανατικοί που παίρνουν τα ηνία για να βυθίσουν τη χώρα στο χάος. Τα αποτελέσματα της αραβικής άνοιξης δεν μας αφήνουν περιθώρια ολιγωρίας : περιθωριακοί μετανάστες κατακλύζουν την Ευρώπη.
Αν ο Assad  « neutralisé » εξουδετερωνόταν όπως ζητάει ο Ολάντ η μελανόμορφη σημαία της  Daesh θα κυμμάτιζε στη Δαμασκό. «Αν φύγει, η διοίκηση ανατρέπεται και το χάος θα διαδέχεται το χάος.Γιατί θα είναι το Ισλαμικό Κράτος ή η  Al-Nosra qπου θα εγκατασταθούν στη Συρία.Αυτό θέλουμε;  » αναρωτιέται ο Didier Billon.
Τη στιγμή που ως και ο αμερικανός John Kerry μαλακώνει την πολεμοχαρή ρητορική του και καλεί σε συνεργασία με τον Bachar el-Assad στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους ο François Hollande απομονώνεται στη διεθνή σκηνή με την ανεπανάληπτη επίθεσή του κατά του νομίμου προέδρου μιας υπερδύναμης της Μέσης Ανατολής των 23.000.000 κατοίκων της πλούσιας σε ιστορία κι παραδόσεις της Συρίας ζητώντας την εξουδετέρωσή του. (27.08.2015 sputniknews)