Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

AΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΕΖΖΙΝΟΓΛΟΥ

0c1a11b548586eeb368814344a62514f_XL
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο περιπάτου του Γκιουντογντού και συνένωσε τους Δυτικοθρακιώτες Τούρκους.
……………
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζζίνογλου, οι βουλευτές Προύσας Τεφίκ Τοπτσού, Χακάν Τσαβούσογλου, Ισμέτ Σου και Οντέρ Ματλί, ο νομάρχης Προύσας Μουνίρ Kαράλογλου, ο Γενικός πρόεδρος του BTTDD δικηγόρος Νετσμετίν Χουσεΐν, o δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, οι πρώην πρόεδροι του BTTDD Δρ. Ερόλ Κασίφογλου και Τανέρ Μουσταφάογλου……….
……………….Ο Γενικός Πρόεδρος Χουσείν μεταξύ άλλων ανέφερε : ¨Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα και για όλα αυτά αργότερα θα κοινοποιήσουμε στον υπουργό μας τις σχετικές μας προτάσεις επίλυσης. Σήμερα όμως θα ήθελα να αναφερθώ μόνο σε ένα από αυτά ώστε ο συντοπίτης μας, μέλος μας και αδερφός μας υπουργός κύριος Μεχμέτ Μουεζζίνογλου με μια οδηγία του να μπορέσει επειγόντως να το λύσει. Ζητώ επειγόντως να τεθεί επί τάπητος το θέμα της επί μακρόν άδειας παραμονής, καθώς ενώ μέχρι το 2014 παίρναμε 5ετή άδεια με 150 λίρες, με τις αλλαγές που έγιναν χρειάζονται 1500 λίρες ετησίως και με δύσκολο τρόπο.
…………….
Ο Μουεζζίνογλου ανέφερε : Όπως στην ιατρική ορολογία υπάρχει ο όρος ¨πόνος-φάντασμα¨ για τον πόνο που νοιώθει κάποιος σε σκέλος που για κάποιο λόγο έχει ήδη απωλεσθεί, έτσι και η Τουρκία που έχασε στην περιοχή των Βαλκανίων Κομοτηνή, Ξάνθη, Σκόπια, Πρίζρεν, Πρίστινα και Ντελιορμάν, ακόμη και σήμερα αισθάνεται τον πόνο αυτών των μελών της. Για αυτό τον λόγο εσείς έστω κι αν έχετε αποκοπεί από την Τουρκική Δημοκρατία, αποτελείτε μέλη μας και για αυτό το λόγο για όσο υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία, τα εγγόνια του Πορθητή θα αποτελούν ένα τμήμα μας¨.
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 17/8/2015


tourkikanea