Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο βουλγαρικός στρατός θα συμμετάσχει στη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία

Το υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει  τη μεταφορά των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι φρουρούν τα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Θα γίνει πρόσληψη ακόμη 700 νέων υπαλλήλων της ‘Συνοριακής Αστυνομίας’ και θα ανακατασκευασθεί, όπως, ήδη, ανακοινώθηκε, η οχύρωση των συνόρων σε μήκος 131ός χιλιομέτρων με την Τουρκία.
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, που έγινε από κοινού από την αναπληρωτή πρωθυπουργό Μεγκλένα Κούνεβα, τον υπουργό Εσωτερικών Βέσελιν Βούτσκοφ και τον υπουργό Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, οι υπηρεσίες πρέπει να είναι έτοιμες  το Μάρτιο του 2015, οπότε θα αυξηθεί η πίεση της μετανάστευσης στη χώρα.
Η Μεγκλένα Κούνεβα δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να λάβει ορισμένα μέτρα  ενόψει της έναρξης του πλαισίου Σένγκεν και ότι είναι σημαντικό να γίνουν τα σχετικά βήματα για τη διασφάλιση των συνόρων  της.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι από την 1η Μαρτίου του 2015, το υπουργείο Άμυνας θα βοηθήσει τόσο σε εφοδιασμό όσο και σε εξοπλισμό για την ασφάλεια των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία και θα μεριμνά για τη μεταφορά του προσωπικού της συνοριακής αστυνομίας με τα  ειδικά οχήματα του στρατού κατά μήκος της συνοριο-γραμμής.
Κατά τη συνάντηση των αρμόδιων υπουργείων ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, η υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Λιλιάνα Πάβλοβα και ο υπουργός Οικονομικών, Βλαντισλάβ Γκοράνοφ.
«Αναμένω ότι το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, δεν θα παίξει το ρόλο, μόνο της διοικητικής μέριμνας, αλλά το προσωπικό του θα βοηθήσει με κοινές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων  της Βουλγαρίας με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Βούτσκοφ.
--