Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Ειδικό Α.Τ. μόνο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με αντιαρματικά ακόμη και... αντιαεροπορικά

Ειδικό Α.Τ. μόνο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με αντιαρματικά ακόμη και... αντιαεροπορικά
Νόμιμο κρίθηκε το προεδρικό διάταγμα για τις αρμοδιότητες του νέου αστυνομικού τμήματος στο Δομοκό, ενός ειδικού τμήματος το οποίο θα ασχολείται εξ' ολοκλήρου με την φρούρηση, εξωτερική και περιμετρική των φυλακών που θα μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας.
Η λειτουργία του, η οποία θα συνοδευθεί και με αντιαρματικά όπλα, θα κοστίσει για την διετία 2014-2016 2.017.000 ευρώ και θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄. Θα ελέγχει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα πρόσωπα και πράγματα, την αλληλογραφία ενώ θα έχει την  ευθύνη για την μεταγωγή και τη φρούρηση κρατουμένων, την μεταγωγή στα δικαστήρια σε ανακριτές και γιατρούς, τον έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.
Στους αστυνομικούς θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.


Πηγή: Ειδικό Α.Τ. μόνο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας: Με αντιαρματικά ακόμη και... αντιαεροπορικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180312/eidiko-mono-gia-tis-fylakes-ypsistis-asfaleias-me-antiarmatika-akomi-kai-antiaeroporika#ixzz3KI6wjk4r