Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Εντολή γιά άμεση απογείωση (scrambled) δύο Tornado & ενός Voyager της RAF απο το Ακρωτήρι !

“Άρχισαν οι πρώτες πτήσεις βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών από τη βάση στο Ακρωτήρι για συμμετοχή σε επιχείρηση πάνω από το Ιράκ, μετά από την έγκριση που έδωσε η Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Παρασκευής.Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την απογείωση αεροσκαφών τύπου Tornado, ενώ εκπρόσωπος δήλωσε ότι «είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε επιθετικό ρόλο όταν αναγνωριστούν κατάλληλοι στόχοι».


Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως για λόγους ασφαλείας δεν θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις κινήσεις των αεροσκαφών από την Κύπρο, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίηση του Υπουργείου Άμυνας για την ταχεία αντίδραση των αεροσκαφών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αεροσκάφη τύπου Tornado και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager απογειώθηκαν από την Κύπρο στις 10.30 τοπική ώρα το πρωί του Σαββάτου.

To Voyager ετοιμάζεται για απογείωση απο το Ακρωτήρι
Οι ακριβείς λεπτομέρειες της αποστολής του δεν έχουν γίνει γνωστές. Βρετανικές πηγές αναφέρουν πως φαίνεται ότι πρόκειται για επιχείρηση αναγνώρισης στόχων, ωστόσο τα αεροσκάφη για πρώτη φορά είναι οπλισμένα με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, έτοιμα να επιτεθούν εφόσον κριθεί σκόπιμο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά
Δύο Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Tornado και ένα ααεροσκάφος εναερίου εφοδιασμού τύπου Voyager απογειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου από βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου για να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tornado GR4 της RAF απογειώθηκαν στις 9.30 ώρα Κύπρου!
Έξι μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 τα οποία σταθμεύουν στην Κύπρο βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να συμμετάσχουν στις επιδρομές..


olympia