Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μέσω Αράξου τα Βελγικά F-16 που θα χτυπήσουν τους τζιχαντιστές

mesw-araksoy-ta-belgika-f-16-poy-tha-xtyphsoyn-toys-tzixantistes
Απογειώθηκαν σήμερα το πρωί από τη βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, τα έξι Βελγικά μαχητικά F-16 προκειμένου να  κατευθυνθούν προς την Ιορδανία και να πολεμήσουν από εκεί τους Τζιχαντιστές. 
Τα συγκεκριμένα μαχητικά σύμφωνα με απόφαση του κοινοβουλίου του Βελγίου θα μετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των Τζιχαντιστών  που γράφουν καθημερινά ιστορίες φρίκης στο Βόρειο Ιράκ. 
Τα βελγικά  F-16  προσγειώθηκαν χτες το απόγευμα στον Άραξο. Τους παραχωρήθηκε για λίγη ώρα η αεροπορική μας βάση, καθώς προβλέπεται αυτό προβλέπεται από τις  συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχουμε συνάψει με τις Βρυξέλλες. Οι Βέλγοι πιλότοι αφού ξεκουράστηκαν όλο το βράδυ και τα αεροσκάφη τους ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα, αναχώρησαν σήμερα το πρωί για την Ιορδανία. 
«Τα 6 F-16 θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση… όπως ζήτησε η κυβέρνηση του Ιράκ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Άμυνας του Βελγίου Πίτερ ντε Κρεμ ενώπιον του Κοινοβουλίου. 
Το Βέλγιο έχει επίσης στείλει δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα C-130 και ένα Εμπραέρ, που θα μεταφέρουν 120 πιλότους και διοικητικό προσωπικό μαζί με προμήθειες που είναι απαραίτητες για την αποστολή. 
Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή των μαχητικών με 114 ψήφους υπέρ και 2 κατά, αρχικά για περίοδο ενός μήνα η οποία μπορεί και να παραταθεί. 
Γ. Κοκ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/386330/mesw-araksoy-ta-belgika-f-16-poy-tha-xtyphsoyn-toys-tzixantistes#ixzz3EWY2joIT