Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές – Βρισκόμαστε κοντά σε αυτοδυναμία

tsipras-odeyoyme-se-prowres-ekloges-ndash-briskomaste-konta-se-aytodynamia
Ενδείξεις ότι οδεύει η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας  τόνισε πως από τη ΔΕΘ και μετά είναι «εμφανής η αμηχανία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό υπάρχουν οι διαρροές περί φοροελαφρύνσεων από το Μέγαρο Μαξίμου».
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες βάση των όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη Διεθνή Έκθεση, ενώ σχετικά με τις συνεργασίες επεσήμανε πως σωστά έχει διαμορφώσει τις συμμαχίες που διαμόρφωσε το κόμμα μέσα στο καλοκαίρι με αφορμή τη ΔΕΗ, τους αιγιαλούς και τα δάση.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, και επανέλαβε πως είναι πολύ κοντά οι εξελίξεις με τα stress tests στις τράπεζες και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 
Παράλληλα έθεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα. 

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας

Κατά τα άλλα, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να συγκροτήσει Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συγκρότηση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. 
Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.
Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα είναι πολύ πιο έντονη από τις προηγούμενες και ότι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν «θα δώσουν λυσσαλέα μάχη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να αποφεύγονται τοποθετήσεις που ξεφεύγουν από τις αποφάσεις, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση γύρω από τις θέσεις του κόμματος.
Η συνεδρίαση έκλεισε με ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, για την πρόσφατη συνάντηση Δραγασάκη - Άσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ειδική συζήτηση για το θέμα του χρέους, αλλά μια εκατέρωθεν ενημέρωση θέσεων για όλο το πλέγμα των προβλημάτων της Ελλάδας και της ΕΕ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/387203/tsipras-odeyoyme-se-prowres-ekloges-ndash-briskomaste-konta-se-aytodynamia#ixzz3EpRsdNHH