Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΥΠ.ΕΞ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π > Ο χαλκέντερος αντιπρόεδρος του συριακού υπουργικού συμβουλίου και Υπουργός Εξωτερικών και Εκπατρισμένων ο Walid Mouallem επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι   alMayadeen ότι υπάρχει διασύνδεση Τουρκίας και Ισραήλ μεταφέρει το  alAlam.
“Η Τουρκία μιλάει για μια ουδέτερη ζώνη (tampon) στη βόρεια Συρία την ίδια στιγμή που το Ισραήλ κάνει λόγο για μια αντίστοιχη τέτοια ζώνη στο Νότο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα 2 αυτά γεγονότα σχετίζονται και αποτελούν από κοινού μια επίθεση κατά των συριακών εδαφών” ανέφερε ο αειθαλής υπουργός που πρόσφατα ανάνηψε από μια σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας του.
Συνέχισε να κατακεραυνώνει την Τουρκία: ” η Τουρκία δεν σταμάτησε την υποστήριξη,τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των τρομοκρατών ως και σήμερα.Συνεχίζει να επιτρέπει στους ξένους μαχητές να διέρχονται από τα σύνορά της για να προστεθούν στα τρομοκρατικά δίκτυα που βρίσκονται στη Συρία ”. Όσο για τη διεθνή συμμαχία ο Mouallem διαβεβαιώνει: “Δεν υπήρξε κανένας συντονισμός μεταξύ της Συρίας και των ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ωστόσο η Συρία πληροφορήθηκε για την εξέλιξη από τον μόνιμο αντιπρόσωπό της στ Ηνωμένα Έθνη.”(al manar 27/09/14 )
dimpenews.com