Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ


ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ - ΑΝΑΛΥΤΟΥ

Η επικρατούσα καθολική αντίληψη για την μη ύπαρξη βασικών οργάνων - και κυριότατα θεσμικών - Στρατηγικού Σχεδιασμού, για τα ύψιστα Εθνικά θέματα, δεν περιορίζεται πλέον σε καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα, αλλά καθημερινά λαμβάνει ουσιώδεις αρνητικές πρακτικές διαστάσεις, σε διεθνές επίπεδο, καθ' όσον αφορά την υποστήριξη της εθνικής εξωτερικής μας πολιτικής.

Αποτελεί απαράδεκτη έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ψυχολογίας και παραγωγής στρατηγικών σχεδιασμών, στις διεθνείς σχέσεις μας, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπου οι τραγικά ολέθριες αποτελεσματικές διαπιστώσεις, κάθε φορά, καθιστά άναυδους, και τους πιο αισιόδοξους παρατηρητές, των εθνικών πραγμάτων της χώρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, καταδεικνύουν περίτρανα τις παραπάνω επισημάνσεις.

·         Θέμα Σκοπίων

Καθημερινή ανάπτυξη επικίνδυνης αβεβαιότητας, με κατεύθυνση προς την διεθνή δικαίωση των Σκοπιανών.

·         Θέμα Αλβανίας

Ολοκληρωτική οπισθοχώρηση σε απα­ράδεκτες αξιώσεις για ελεύθερη διακίνη­ση και μόνιμη και νόμιμη εγκατάσταση στη χώρα μας, Αλβανών μεταναστών.

Απόλυτη διαγραφή βορειοηπειρωτικού ζητήματος.

Κατάργηση διεθνών συμβάσεων και αποφάσεων για το θέμα. Ένοχη σιγή και σιωπή.

 

·         Κυπριακό

Άτυπη νομιμοποίηση της απαράδεκτης επικρατούσης καταστάσεως της τουρκικής κατοχής στη Βόρεια Κύπρο.

·         Αιγαίο

Αδιευκρίνιστες θέσεις και απόψεις για τη γεωστρατηγική σημασία και αξία των 12 ναυτικών μιλίων, που με βάση τις Διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις δικαι­ούται στην πράξη η Ελλάδα.

Για τον επιχειρησιακό χώρο του Αιγαίου, όπου η μετάγγιση των δυνάμε­ων περιορίζεται στις θαλάσσιες ή εναέριες δυνατότητες, εκτιμάται ότι κατ' αρχήν πρέ­πει να εξασφαλισθεί η αυτάρκεια του κάθε νησιού και οπωσδήποτε να επιδιωχθεί η κυριαρχία στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο ώστε με κατάλληλα αντίστοιχα μεταφορικά μέσα να είναι δυνατή η ενίσχυση του απειλουμένου νησιού.

Η διαμερισμάτωση της Ελλάδας και το νησιωτικό σύμπλεγμα δημιουργούν την ανάγκη υπάρξεως ανεξαρτήτων δυνάμε­ων σε όλους τους ενδεχόμενους άξονες εισβολής ή τουλάχιστον δημιουργίας προϋποθέσεων για την ταχεία μετάγγιση δυνάμεων από την μια περιοχή στην απειλούμενη περιοχή.

Ο Λίντελ Χαρτ θεωρητικός της Στρα­τιωτικής Στρατηγικής είχε αναφέρει: «Αν έπεφτε η Ελλάδα στο δικό μου έλεγχο θα μπορούσα να κλείσω την Αν. Μεσόγειο και την Αδριατική, να κυκλώσω την Αλβανία και Γιουγκοσλαβία και να τις φέρω αμέσως στην τροχιά μου και να αποστερήσω την Τουρκία από τις Δυτικές Μεσογειακές βάσεις.

Θα μπορούσα να αναπτύξω τις αερο­πορικές και πυραυλικές μου βάσεις στον κορμό της Ελλάδος μέχρι Ταίναρο, στα νησιά του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη και ναυτικά ορμητήρια στις ακτές τους».

·         Στρατηγική

Η Στρατιωτική Στρατηγική, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα της, μας προσδιορίζει τον τρόπο χρησιμοποιήσεως των Εν. Δυνάμεων, ενός μέρους της Εθνικής Ισχύος, νια την επίτευξη των Εθνικών Στόχων. Εάν όμως η χρησιμοποίηση αυτή γίνεται ανεξάρτητα από την χρησιμοποίηση των άλλων μερών της, διπλωματία, οικονομία κ.λπ., τότε δεν εξασφαλίζεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και απαιτείται ο καλύτερος συντονισμός και προσαρμογή των συνιστωσών της Εθνικής Ισχύος.

Είναι σε όλους γνωστός ο περίφημος, πριν από ορισμένα χρόνια, Rubik cube, ο κύβος με τα έξι χρώματα τα οποία ευθυγραμμιζόμενα στις πλευρές του, σχημάτιζαν διαφορετικό κάθε φορά σχήμα. Εάν τα χρώματα στις πλευρές του αντικατασταθούν με Ένοπλες Δυνάμεις- Διπλωματία Οικονομία Εμπορική Ναυτιλία - Απόδημος Ελληνισμός - Διεθνείς Σχέσεις και Συμμαχίες, ο κύβος μετατρέπεται σε ένα Κύβο Εθνικής Ισχύος, όπου και ανάλογα με την περίπτωση θα προκύπτει το σχήμα που κάνει την καλύτερη χρήση των ανωτέρω στοιχείων.

Ας κινητοποιήσουμε επιτέλους, μεθοδικά και με στρατηγικούς, σχεδιασμούς, τις επί σειρά ετών, εν υπνώσει ευρισκόμενες εθνικές εφεδρείες της πατρίδας μας, εντός και εκτός των ελλαδικών συνόρων.

Αρχίζοντας από την ελληνική ομογένεια της απανταχού διασποράς, η οποία διαδραματίζει μέσα από μια διαχρονικότητα αιώνων, πρωτεύοντα εθνικό και ιστορικό ρόλο.

Είναι η ώρα να την αφυπνίσουμε και να ενεργοποιήσουμε τις απεριόριστες και πολλαπλές της δυνατότητες και σε έναν εναρμονισμένο συντονισμό με το «μητροπολιτικό κέντρο» να διαμορφώσουμε μια κοινή ομογενειακή στρατηγική.

Ομοίως οι πρεσβείες μας στο εξωτερικό και τα προξενεία μας, πρέπει να καταστούν οι επιτελικοί πυρήνες συσπειρώσεως και οργανώσεως των εκεί ευρισκομένων Ελλήνων, προκειμένου να διεισδύσουμε πρακτικά, σε ολόκληρη την πολιτική και κοινωνική διαστρωμάτωση των χωρών αυτών και να συντελεσθεί έτσι δια της καλλιέργειας και αφομοιώσεως, η προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων.

Κατόπιν όλων αυτών προκύπτει, αδίστακτα η εθνική ανάγκη για την σύσταση και λειτουργία «Κέντρων» Στρατηγικών Σχεδιασμών και Συντονισμού.

Έχει προταθεί «Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας» κατά τα πρότυπα διαφόρων δυτικών χωρών με ελληνική όμως προσαρμογή, για την παραγωγή και ανάπτυξη υψηλής εθνικής στρατηγικής.

Εν προκειμένω όμως, αποδεικνύεται, ότι δεν υπάρχει καν Εθνική Στρατηγική για την κατάκτηση των Εθνικών στόχων της χώρας, οι οποίοι σημειωτέον, οσημέραι περιορίζονται και συρρικνώνονται στο ελάχιστο.

·         Γεωπολιτική ΗΠΑ.

            Συγκλίνουσες εμπιστευτικές πληροφορίες μας βεβαιώνουν ότι στα πλαίσια της ευρύτερης γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας, σχετικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου, σχεδιάζονται διάφορα ανθελληνικά σενάρια. Συγκεκριμένα, αντί τα ενεργειακά αποθέματα Ελλάδας και Κύπρου να αποτελέσουν στρατηγικό παράγοντα προασπίσεως των εθνικών μας ζητημάτων, επιχειρείται υπούλως από τις ΗΠΑ η «συνεταιριστική» συνεκμετάλλευση αυτών με την Τουρκία, προκειμένου να την καταστήσουν στρατηγικό παίκτη στα ευρύτερα σχέδιά τους στην περιοχή μας.

Εν συμπεράσματι, κρίνουμε σκόπιμο και χρήσιμο, για την ολοκλήρωση της Ανάλυσής μας, να προβούμε και στις ακόλουθες επισημάνσεις.

Η Διεθνής ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Σκακιέρα θεωρείται σήμερα απόλυτα ρευστή και με δεδομένο την είσοδο καινούργιων κρατών, στο διεθνές παιχνίδι, ως γεωστρατηγικών παικτών.

Η Κίνα και η Ρωσία, επικεφαλής του Ασιατικού Άξονος, πρόκειται να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη Διεθνή σκηνή, χρησιμοποιώντας, όλους τους τεχνολογικούς και επιστημονικούς αλλά και στρατιωτικούς μηχανισμούς, για να πλήξουν, το ήδη εξασθενησθέντα παγκόσμιο μηχανισμό των Η.Π.Α.

Ο Παγκόσμιος Οικονομικός Πόλεμος, βρίσκεται σε ραγδαία εξέλιξη και οι Διεθνείς Ψυχολογικές Επιχειρήσεις συμπληρώνουν την εικόνα της γενικής ψυχρής συρράξεως που εκπονείται συστηματικά και οργανωμένα σε βάρος των Εθνικών Κρατών.

Το «Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων», το C.F.R. του Ντέηβιντ Ροκφέλερ, αποτελεί την ηγετική κορωνίδα όλων των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών εξελίξεων. Οι εκτελεστικοί βραχίονες, N.S.A., C.I.A. και D.I.A., υλοποιούν όσο μπορούν, τα καταχθόνια σχέδια των Διεθνών Συνωμοτών. Με άλλους λόγους, η Παγκόσμια Κοινότητα ευρίσκεται σε ένα γενικό συναγερμό που λαμβάνουν χώρα όλες οι μυστικές και καταχθόνιες δραστηριότητες.

Συνεπώς μετά τις καταιγιστικές και ρα­γδαίες Γεωπολιτικές ανακατατάξεις, και την είσοδο νέων γεωστρατηγικών παικτών στη Διεθνή Σκακιέρα, οι Η.Π.Α. ετοιμάζονται για νέες πολιτικο - στρατιωτικές πρω­τοβουλίες. Τα γεωπολιτικά τόξα αναμετρώνται, οι γεωστρατηγικοί παίκτες ευρί­σκονται σε εγρήγορση και η Διεθνής Κοι­νότητα αποτελεί το μόνιμο στόχο των ΔΙΕ­ΘΝΩΝ ΙΕΡΑΚΩΝ.

Και εν μέσω αυτού του καταιγιστικού διεθνούς περιβάλλοντος, το σκάφος ΕΛΛΑΣ καθεύδει.

            Οι εντολοδόχοι-υποτελείς του φαύλου πολιτικού συστήματος της ψευδο-μεταπολίτευσης του ΧΑΟΥΣ καθίστανται μοιραίοι, δειλοί και δόλιοι για το ΕΘΝΙΚΟ μας ΜΕΛΛΟΝ.