Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μολυβιάτης: Η ΝΔ εχει επωμιστεί τεράστια ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση

molybiaths-h-nd-exei-epwmistei-terastia-eythynh-na-bgalei-th-xwra-apo-thn-krish
Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς - Στην τεράστια ευθύνη που έχει επωμιστεί η Νέα Δημοκρατία να βγάλει την χώρα από την κρίση αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι σήμερα η εθνική μας ζωή σκιάζεται από τη μεγάλη και οδυνηρή κρίση. «Για να την υπερβούμε χρειάζεται μεταξύ άλλων να βγάλουμε και τα σωστά συμπεράσματα απο το παρελθόν μας. Η αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία μας δεν πρέπει να εχει μονο επετειακό χαρακτήρα».
Στόχος, όπως πρόσθεσε, η ψύχραιμη αναμέτρηση με το παρελθόν μας. «Όμως το κομμα μας εχει κάθε δικαίωμα να ειναι υπερήφανο για την πορεία του και για τα επιτεύγματα του. Το οτι 40 χρόνια μετά ηγείται της εθνικής προσπάθειας αποδεικνύει τη δύναμη που έχει στον ελληνικό λαό. Η δύναμη αυτή πηγάζει απο την ιδεολογία του, τις αρχές που προσδιόρισε στον ίδιο χώρο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απο το 1979». 
Παράλληλα ανέφερε ότι «η ΝΔ τοποθετήθηκε στον ενδιάμεσο χώρο απο κλασικό φιλελευθερισμό μέχρι δημοκρατικό σοσιαλισμό. Απο τότε η ΝΔ και ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός έχουν επιτυχίες που τις πιστώνόνται και οι ηγετες και για αυτο χαιρετίζω εδω παρουσία Κώστα Καραμανλή». 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μολυβιάτης ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα που η χώρα μας υποφέρει απο την κρίση πιστεύουν οτι η ευρωπαϊκη επιλογή αποτελεί μονόδρομο. «Σήμερα η ΝΔ εχει επωμιστεί τεράστια ευθύνη να βγάλει την χώρα από την κρίση, σε αυτή την πρόσκληση αγωνίζεται η ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.»
«Ο κόσμος υποφέρει πρέπει να το αντιληφθούν οι εταίροι μας και εμείς ενωμένοι να στηρίξουμε ηγεσία και τον αγώνα που δινει ο πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαρας» κατέληξε ο κ. Μολυβιάτης.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/386336/molybiaths-h-nd-exei-epwmistei-terastia-eythynh-na-bgalei-th-xwra-apo-thn-krish#ixzz3EWZ1gXno