Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Παραβίαση των ΕΧΥ από τουρκική φρεγάτα στην Σκύρο - Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται

Πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρουν ότι έγινε
παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στην Σκύρο για άλλη μία φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, από φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού.
Το πλοίο παραβίασε τα Εθνικά ΧωρικάΎδατα στην Σκύρο, αλλά  το ΓΕΕΘΑ δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως τo Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, αεροσκάφος CN 235 (TCG) της τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει στις 10:22 στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν.Σάμου και Ν.Κω πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι στις 10:39 στα 500 πόδια.
 
Όλα μαζί έρχονται να προστεθούν και στο πρόσφατο γεγονός των 99 παραβιάσεων μέσα σε μια μόνο ημέρα που συνέβη προ ολίγων ημερών! Οι Τούρκοι έκαναν «σουρωτήρι» το Αιγαίο σημειώνοντας ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μέσα σε μία ημέρα.
Ο αριθμός και βέβαια προκαλεί ίλιγγο, σε κάθε υγειώς σκεπτόμενο πολίτη, όχι όμως και στην κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι όλα βαίνουν... καλώς.
Τότε τα τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα  αλώνιζαν επί ώρες στο FIR Αθηνών δίδοντας την εντύπωση πώς κινούνται σε δικό τους εναέριο χώρο!
Ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου είχε κρατηθεί στο "σκοτάδι" από το Πεντάγωνο με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών που προφανώς δεν ήθελαν να χαλάσει το… καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχουν χτίσει ο Α. Σαμαράς με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και ο Ε. Βενιζέλος με τον Α. Νταβούτογλου.  
 
Το κλίμα που θέλει τους Τούρκους να διεκδικούν το Αιγαίο και δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και την ελληνική κυβέρνηση να παραμένει απαθής στις πρωτοφανείς προκλήσεις που γίνονται τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά από την Άγκυρα με βασική στόχευση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και ελληνικά εδάφη.
 
Ο αριθμός ρεκόρ των τουρκικών παραβιάσεων καταγράφηκε στις 22 Σεπτεμβρίου. Τρεις σχηματισμοί 10 τουρκικών μαχητικών προχώρησαν σε παράβαση του FIR Αθηνών και λειτούργησαν υποστηρικτικά των συνολικά τεσσάρων CN-235 τα οποία ανενόχλητα μπήκαν από το νότιο Αιγαίο και βγήκαν από το βόρειο, σε διαδοχικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανενόχλητα.
 
Τώρα είχαμε μια ακόμα βόλτα τουρκικής φρεγάτας και δεν ιδρώνει το "Αυτί" της κυβέρνησης. Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την Ελλάδα σαν ένα "σπίτι με πόρτες" η κυβέρνηση τις έχει αφαιρέσει και έχει τοποθετήσει στην θέση τους "κουρτίνες" Κοινώς όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει, με εμάς να είμαστε στη θέση του παρατηρητή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr