Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος... κερδίζει την αλ Κάιντα

germania-to-islamiko-kratos-kerdizei-thn-al-kainta
Της... μόδας είναι το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού.
«Κάποιοι νεαροί μουσουλμάνοι έλκονται από το Ισλαμικό Κράτος εξαιτίας της βαρβαρότητάς του, η οποία το κάνει να μοιάζει πιο "αυθεντικό" από την αλ Κάιντα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο ο Χανς-Γκέοργκ Μάσεν, επικεφαλής της BfV.
«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των επιτυχιών του ΙΚ μέχρι στιγμής στο Ιράκ και τις δραστηριότητες εδώ στη Γερμανία και την προπαγάνδα και τις ενέργειες στρατολόγησης που έχουν στόχο νεαρούς τζιχαντιστές», δήλωσε προσθέτοντας:
«Το Ισλαμικό Κράτους είναι κατά μία έννοια "της μόδας", πολύ πιο ελκυστικό από το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία. Αυτό που ελκύει τους ανθρώπους είναι η έντονη βαρβαρότητα, ο ριζοσπαστισμός και η τραχύτητα. Αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια πιο αυθεντική οργάνωση ακόμη και από την αλ Κάιντα. Η αλ Κάιντα δεν συγκρίνεται με το ΙΚ όσον αφορά τη βία».
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τουλάχιστον 400 Γερμανοί έχουν συνταχθεί με το ΙΚ. Ο Μάσεν είπε μάλιστα ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πέντε γερμανοί πολίτες ή κάτοικοι εξαπέλυσαν τους τελευταίους μήνες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και τη Συρία για λογαριασμό των τζιχαντιστών.
Η BfV εκτιμά ότι στη Γερμανία ζουν περίπου 43.000 ισλαμιστές με τα ποσοστά του συντηρητικού σαλαφιστικού κινήματος να αυξάνονται σημαντικά.
Δημοσκοπήσεις στη χώρα δείχνουν ότι οι Γερμανοί δεν επιθυμούν η χώρα τους να εμπλακεί στην κρίση στο Ιράκ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στείλει στρατεύματα στη χώρα.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/379404/germania-to-islamiko-kratos-kerdizei-thn-al-kainta#ixzz3BztE62Hj