Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: Συμφωνία με την νορβηγική εταιρεία (SALT) για την κατασκευή 4 πλοίων σεισμικών ερευνών

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Νορβηγίας στην Τουρκία στις 15 Νοεμβρίου, υπεγράφη μια σημαντική συμφωνία με την τουρκικό ναυπηγείο Cemre για την κατασκευή 4 πλοίων σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Harald και της βασίλισσα Sonja , συνοδευόταν από την παρουσία 120 Νορβηγών επιχειρηματιών που ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή της Νορβηγίας που είχε γίνει ποτέ.
Για το σκοπό αυτό οι Τούρκοι διοργάνωσαν ένα συνέδριο με θέμα το θαλάσσιο εμπόριο και τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κωνσταντινούπολη , στο πλαίσιο της επίσκεψης.
Τα νέα τουρκικά πλοία σεισμικών ερευνών SSVs σχεδιάζονται από την εταιρεία Norwegian ship designers SALT. Το πλοία αυτά είναι αξιόπιστα και διαθέτουν 4κινητήρες x 1000 kW ντίζελ με ειδικό σύστημα διαχείρισης ενέργειας κλπ.
Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που υπεγράφη στην Τουρκία φέτος . Το πρώτο αφορούσε 8 παρόμοια πλοία στα ναυπηγεία Μπεσίκτας για σκάφη παρόμοιου τύπου SSV που θα τεθούν σε θαλάσσια υπηρεσία για λογαριασμό της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services (PGS) στο Όσλο.
ΠΗΓΗ http://www.maritime-executive.com/article/New-Contract-for-STADT-in-Turkey-2013-11-15/
Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

drougos