Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Kλείνει η Alumil το εργοστάσιο στην Ξάνθη. Κόλαση του Δάντη η χώρα, λίγο μετά το ραντεβού Μέρκελ-Σαμαρά

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟ 2001. Η εικόνα ενός λαού και μιας χώρας που καταρρέει για να πουληθεί σε τιμή ξεφτίλας-βλέπε Ελληνικό και Αστέρας-οδηγεί στα πιο εφιαλτικά σενάρια. Οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού όλου του κομματικού φάσματος είναι εγκληματικές και θα αποδοθούν.
Την ίδια στιγμή ένα ακόμη εργοστάσιο, αυτό της Alumil στην Ξάνθη, βάζει λουκέτο και πάνω από 100 εργαζόμενοι
μένουν στο δρόμο.

Στο μεταξύ συγκεκριμένα συμφέροντα επαναφέρουν τα σενάρια της δραχμής!
Επιβεβαιώνεται από εκπροσώπους του ομίλου Αλουμύλ-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Φλουδόπουλου στο Capital.gr-, η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της εταιρείας (του επιχειρηματία Κώστα Μυλωνά που είχε πέσει θύμα απαγωγής) στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από την εταιρεία στους πάνω από 100 εργαζόμενους έχουν προσφερθεί δύο επιλογές, είτε να παραμείνουν απασχολούμενοι στη μονάδα του Κιλκίς, είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια.
Το εργοστάσιο στην Ξάνθη είχε αποκτηθεί από τον όμιλο το 2001 με δραστηριότητα στο προφίλ για αρχιτεκτονικές λύσεις. Καθώς οι πωλήσεις του απευθύνονταν κυρίως στην ελληνική αγορά, αντιμετώπιζε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθίζηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.
Σε επικοινωνία που είχε το Capital.gr με εκπροσώπους της εταιρείας, τονίστηκε ότι η διοίκηση δε θα προβεί επί του παρόντος σε κάποια δήλωση ή σχολιασμό. Η ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου έγινε από τον ίδιο τον επικεφαλής του ομίλου Γ. Μυλωνά στους εργαζόμενους και εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων εξοικονόμησης του λειτουργικού κόστους της Αλουμύλ.
http://www.kourdistoportocali.com