Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Άγρια επίθεση εννέα ανεξάρτητων βουλευτών στον Στουρνάρα!

Τον κατηγορούν πως αντί να παταχθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας «επιλέγει να εξοντώσει όλα τα νοικοκυριά και τους μικροϊδιοκτήτες, αποκαλώντας τους μάλιστα επενδυτές από φοροδιαφυγή».
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές Μουτσινάς, Ανδρουλάκης, Βουδούρης, Κασαπίδης, Κουράκος, Μπόλαρης, Νικολόπουλος, Παραστατίδης και Σταυρογιάννης, «η δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος γιατί σε αυτά επενδυόταν διαχρονικά η φοροδιαφυγή, αφενός καταδεικνύει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής του για την πάταξη αυτού του φαινομένου και αφετέρου αποτελεί πρόκληση για την συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών και κυρίως αυτών που συνθέτουν τη μεσαία τάξη της χώρας μας.
Αποτελεί ακόμα αδικαιολόγητη τιμωρία των συνεπών φορολογουμένων, επιβράβευση των φοροφυγάδων και συνεπώς ενθάρρυνση της συνέχισης του υπάρχοντος σαθρού συστήματος».
Μάλιστα κάνουν λόγο για ανικανότητα του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν αυτό το έγκλημα, το οποίο, όπως σημειώνουν, «τους οδηγεί στην πολιτική των “φορολογικών αντιποίνων” επί του συνόλου σχεδόν των πολιτών, όταν την ίδια στιγμή αφήνουν ανεξέλεγκτους και ατιμώρητους τους μεγάλους φοροφυγάδες και ανέγγιχτες τις off shores, τις λίστες κ.λ.π.».
Υποστηρίζουν μάλιστα πως οι λίστες που έχει στη διάθεσή του το κράτος για συγκεκριμένα πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, «αντί να εξεταστούν από το ΣΔΟΕ και με πρόσχημα ότι το σώμα αυτό δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο, παραπέμπονται στις ΔΟΥ όπου είναι βέβαιο ότι θα βαλτώσουν και θα μείνουν αναξιοποίητες, λόγω έλλειψης ειδικής τεχνογνωσίας και προσωπικού στις υπηρεσίες αυτές».
Οι βουλευτές κάνουν λόγο και για αδυναμία πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, το οποίο, όπως σημειώνουν, συνεχίζεται και «οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως ο κ. Σούρλας καταγγέλλουν ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή σε αυτό το χώρο ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ».
Προσθέτουν μάλιστα πως «αντί να παταχθούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας επιλέγει να εξοντώσει όλα τα νοικοκυριά και τους μικροϊδιοκτήτες, αποκαλώντας τους μάλιστα επενδυτές από φοροδιαφυγή».
Κάνοντας λόγο για οικονομική αφαίμαξη των πολιτών που ξεπερνά κάθε όριο, τονίζει πως η χώρα και οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια άλλη πολιτική και για την φορολογία με ένα νέο φορολογικό νόμο, σταθερό με ορίζοντα δεκαετίας, αναπτυξιακό και κυρίως κοινωνικά δίκαιο.

Ειδικά για την ακίνητη περιουσία η φορολόγηση, λένε, πρέπει να επικεντρωθεί στους μεγαλοϊδιοκτήτες και όχι στα εργαλεία παραγωγής όπως είναι τα αγροτεμάχια, οι αποθήκες κ.λ.π., αφού φορολογείται το προϊόν της αγροτικής παραγωγής, ούτε στις μικρές ιδιοκτησίες.
Καταλήγοντας, σημειώνουν: «Αν ο κ. υπουργός δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμοστεί αυτό το πραγματικά δίκαιο μοντέλο φορολόγησης και αν εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα για τους μεγάλους φοροφυγάδες, τότε θα είναι καλύτερο για τους πολίτες, για τη χώρα, αλλά και για τον ίδιο, να παραιτηθεί».