Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Σεραφείμ: ''Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία''

"Για την Εκκλησία η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα. Τι να κάνουμε τώρα; Να αλλάξουμε και τις Γραφές;", αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
"Η ομοφυλοφιλία είναι μία παρέκβαση, τυγχάνει κατανόηση της Εκκλησίας, αλλά είναι παρέκβαση. Εγκυμονεί κινδύνους σωματικής και ψυχής υγείας και κατά την πράξη γίνεται παράχρηση σωματικών οργάνων", πρόσθεσε.
 
"Εσείς πιστεύετε ότι δύο ομοφυλόφιλοι μπορούν να μεγαλώσουν με υγεία ένα παιδί;", αναρωτήθηκε. "Αυτό το παιδί θα έχει συγκλονισμό στην ψυχή του!", υποστήριξε.
 
Ο Πειραιώς Σεραφείμ περιέγραψε το Σύμφωνο ως "ιδεολογική ανατροπή και εκτροπή", "διότι η Εκκλησία δεν ερωτάται".
 
"Ζούμε σε μία χώρα που έχει ένα Σύνταγμα που θεμελιώνεται από τον τριαδικό Θεό και καθιερώνει τις σχέσεις συναλληλίας Εκκλησίας και Κράτους. Η πολιτεία δεν μπορεί να έρθει να νομοθετήσει χωρίς τη γνώμη της Εκκλησίας επί θεμάτων κοινού βίου", εξήγησε ο Μητροπολίτης.
 
"Τον αφορισμό τον προβλέπουν οι κανόνες. Έχω αυτό το δικαίωμα. Όταν κάποιος αντιστρατεύεται το δόγμα, την αλήθεια και τις αξίες 2.000 και πλέον χρόνων, σημαίνει ότι δεν τάσσεσαι με την Εκκλησία", είπε.
 
"Με το Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφύλων, καθιερώνεται ένας νέος τύπος ανθρώπου! Λέω αυτά τα οποία προβλέπει το νομικό μας δίκαιο, δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεις το δόγμα της Εκκλησίας", συνέχισε.
 
Να σημειωθεί πως στην εννεασέλιδη ανακοίνωσή του, ο κ. Σεραφείμ, που καταλήγει με την έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία και την απειλή με αφορισμό «σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», ο Μητροπολίτης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας». 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr