Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Τώρα: Σύλληψη ισλαμοφασιστών με οπλοστάσιο μέσα στην Μόσχα!

Ισλαμιστές που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στη Μόσχα. Δεκατέσσερα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, συνελήφθησαν στη Μόσχα και μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικών κατασχέθηκε στα σπίτια τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές. “Στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 26ης προς 27η Νοεμβρίου στην ανατολική Μόσχα, στο πλαίσιο μιας ποινικής έρευνας, 14 μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στις έρευνες που διεξήχθησαν στα σπίτια των υπόπτων οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων μια ζώνη με εκρηκτικά, πυροκροτητές, όπλα, χειροβομβίδες, φυσίγγια και έντυπο υλικό εξτρεμιστικού περιεχομένου.Οι ύποπτοι χρηματοδοτούσαν την οργάνωση αυτή με χρήματα που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το 2010 το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας είχε χαρακτηρίσει την Αλ Τακφίρ ουάλ Χίτζρα εξτρεμιστική οργάνωση και την έθεσε εκτός νόμου στη Ρωσία.

Επιμέλεια: Α. Γεωργίου – ΑΠΕ