Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

«Δεν εκβιαζόμαστε»: Πανιατρική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας

«Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, όσων γιατρών των πολυιατρείων συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν συμβάσεις και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι' άλλους γιατρούς από το ΕΣΥ», επισημαίνει ο ΙΣΑ και καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή.
Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά από τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει την καταστροφική πολιτική» και δηλώνει ότι «ο ιατρικός κόσμος θα αντιταχθεί σύσσωμος σε κάθε παρέμβαση που βρίσκεται στην παραπάνω κατεύθυνση».
Ο ΠΙΣ και ΙΣΑ στηρίζουν την αυριανή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στην πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/fakelos-ygeia/story/375848/den-ekviazomaste-paniatriki-sygkentrosi-exo-apo-to-ypoyrgeio-ygeias#ixzz2lyVbi3dv