Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ "ΔΕΝΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ > Έρχονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια!!!

Αναμένεται η υπογραφή της απόφασης τις επόμενες ημέρες.Έρχονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία αναμένεται να υπογράφει τις επόμενες ημέρες, σταματάει η αποστολή δια ταχυδρομείου των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο των Ελλήνων φορολογουμένων και πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Όπως προβλέπει η απόφαση, μόλις αποστείλει το ηλεκτρονικό κατασχετήριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη αυτομάτως να δεσμεύει το ποσό που οφείλει ο Έλληνας φορολογούμενος στην εφορία χωρίς μάλιστα προηγούμενη ειδοποίησή του.


Η απόφαση αναγράφει τα εξής: «Εφόσον υφίσταται πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του φορολογούμενου, τότε η τράπεζα υποχρεούται στην απόδοση των κατασχεθέντων ποσών στο ελληνικό Δημόσιο εντός 10 ημερών από την παραλαβή από την τράπεζα του κατασχετηρίου».

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να ελέγχει τις καταθέσεις του φορολογούμενου της παραλαβής του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου και την επόμενη ημέρα να προβαίνει στην αφαίρεση του ποσού από τον λογαριασμό του.

 newmoney