Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Σε τεντωμένο σχοινί - Διακόπτονται οι συμβάσεις 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Αυστηρό τελεσίγραφο στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, πριν από λίγο, στη Βουλή. 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εάν συνεχιστεί η απεργία από αύριο θα διακοπούν οι συμβάσεις 1.000 ιατρών με τον Οργανισμό για τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Συγκεκριμένα αφορά ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. 
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ». 
«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα». 
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρες, ενώ, σήμερα εξήγγειλαν παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των ιατρών αυτών ανέρχεται σε 1.000.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/298920/se-tentwmeno-sxoini-h-ygeia-diakoptontai-oi-symbaseis-1-000-giatrwn-toy-eopyy#ixzz2lxqmD3HI