Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ολοι οι βουλευτες των κομματων ελαβαν στο e-mail τους την ενημερωση οπως βλεπετε στο http://letmefree.gr/?p=723

Ολοι οι βουλευτες των κομματων ελαβαν στο e-mail τους την ενημερωση οπως βλεπετε στο http://letmefree.gr/?p=723
Στην περιπτωση λοιπον, που οι βουλευτες των κομματων ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ την υποχρεωση τους:
1. Να καταθεσουν προταση για την ασκηση ποινικης διωξης κατα Γ.Παπανδρεου - Γ.Παπακωνσταντινου.
2.Να ζητησουν απο τον προεδρο της βουλης να ανακοινωσει τη μηνυση στο
σωμα - για την αρση της βουλευτικης ασυλιας του Γ.Παπανδρεου.


Να ειστε ολοι ετοιμοι για επομενες συντονισμενες νομικες ενεργειες.
Το e-mail που εσταλη στους βουλευτες ειναι:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η δικογραφία με τη μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου που συνυπογράφουν εκατοντάδες Έλληνες, κατά των Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων, έχει διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Βουλής από 10/10/2012.
Ο ίδιος παραλείπει να την ανακοινώσει στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα Κόμματα έχουν γνώση για τη δικογραφία αυτή, δεδομένου ότι έχω καταθέσει αντίγραφο της μήνυσης στην Κ.Ο. κάθε Κόμματος της Βουλής, στις 30/10/2012.
Οι ευθύνες του Προέδρου της Βουλής για την παράλειψη της ανακοίνωσης συντρέχουν παράλληλα με τις ευθύνες του κάθε Κόμματος για την παράλειψη κατάθεσης πρότασης ώστε να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία κατά των μηνυομένων.
Εσείς, οι βουλευτές, έχετε σκοπό να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που επιβάλλει το Σύνταγμα και να ενεργήσετε ώστε να ενεργοποιηθεί ο συνταγματικός συλλογικός εισαγγελικός ρόλος της Βουλής και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ή θα επιλέξετε τη συγκάλυψη που οδηγεί σε επιπλέον ποινικές ευθύνες – αναφέρομαι στην κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239β Π.Κ.) που αποτελεί ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ;
Επιπλέον ευθύνες δημιουργούνται για την παράλειψη άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γ.Παπανδρέου ώστε να δικασθεί για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων. Θεωρώ ότι γνωρίζετε ότι μετά την παρέλευση τριμήνου από τότε που διαβιβάσθηκε η δικογραφία,τεκμαίρεται ότι η Βουλή δεν δίνει την άδεια για την άρση της ασυλίας. Γνωρίζετε τις ευθύνες για όλες αυτές τις παραλείψεις;
Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ενημερώνω ότι οι Νόμοι, το Σύνταγμα και το Ποινικό Δίκαιο έχουν προβλέψει σχετικά.
Τι πρεπει να κανετε:
1. ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
2. ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ντόρα Κρητικοπούλου
Δικηγόρος Αθηνών
Υ.Γ. Προσοχή: Οι προθεσμίες είναι οριακές. Η παρέλευσή τους επισύρει ποινικές ευθύνες για όποιον παρέλειψε τις νόμιμες ενέργειες.
Το παραπανω e-mail εσταλη σε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτες.
Εσεις, στειλτε αυτο το post σε ΟΛΑ τα blogs και τα ΜΜΕ καθως και σε ολους τους φιλους σας με e mail και καθε αλλο μεσο, και ζητηστε να το διαδωσουν με τη σειρα τους σε ολους τους φιλους τους.
Ντορα Κρητικοπουλου