Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκία: Εμπλέκουν την Ελλάδα σε κύκλωμα πρακτόρων

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Η υπόθεση με πράκτορες που είχαν συλληφθεί πριν από πολλούς μήνες, όπου εμπλέκονταν και ρωσίδες ιερόδουλες που υπέκλεπταν στοιχεία από τούρκους αξιωματικούς λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις που αφορούν και τη χώρα μας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Habertürk στο ηγετικό μέλος της ομάδας πρακτόρων βρέθηκε ένας υπολογιστής και οι τουρκικές αρχές κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς όπου αποκαλύφθηκε πως βρέθηκαν στοιχεία «όπως τα σχέδια το τι θα κάνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα». Επίσης στα στοιχεία που διέθετε η ομάδα «υπάρχουν όλοι οι αεροδιάδρομοι που θα ακολουθούν τα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο, τα σημεία που θα πετάξουν και οι κρυφοί κωδικοί και τα συνθήματα». 
Όπως βρέθηκαν και πολλά κρυφά στοιχεία για όλες τις Μοίρες των F-16.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα τα στοιχεία αυτά οι πράκτορες ήθελαν να πουλήσουν αυτά τα δεδομένα πιθανότατα στη Ρωσία, το Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα καθώς βρέθηκαν mail που αναφέρουν «να στείλουμε τα στοιχεία στους Έλληνες φίλους μας».

To ότι υπάρχει ένα κύκλωμα πρακτόρων φαίνεται πως είναι αληθινό όμως το ότι υπάρχει σχέση και με τη χώρα μας αυτό φαίνεται λίγο σενάριο των Τούρκων.
Το κύκλωμα με κάποιο τρόπο προωθούσε Ρωσίδες ιερόδουλες στους αξιωματικούς, τους κατέγραφε με κρυφές κάμερες και με την απειλή της εικόνας που ζητούσε να τους δοθούν στοιχεία για να μην χαλάσει η καριέρα των αξιωματικών. Μέχρι στιγμής στην υπόθεση έχουν συλληφθεί 58 αξιωματικοί και συνολικά 92 άτομα.onalert